Τηλεόραση|09.04.2019 15:07

Στην υγειά μας, ρε παιδιά: Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μιχάλη Μενιδιάτη

Newsroom

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στο παρελθόν με οδηγό τα τραγούδια που ερμήνευσε o αξέχαστος τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης θα απολαύσουμε στο «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το σήμερα (30/3) στις 22.00 στον ΣΚΑΪ. Ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο τραγουδιστή, αλλά και στην αυθεντική λαϊκή διασκέδαση, όπως την απολάμβαναν στο θρυλικό κέντρο διασκέδασης «Φαντασία».

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι και ήταν γιος ενός πολύτεκνου φύλακα στη Λαχαναγορά της Αθήνας. Από σχεδόν νεαρή ηλικία άρχισε να παίζει μπουζούκι παρασυρόμενος από ακούσματα κάποιου νυκτερινού κέντρου της Αθήνας. Πρωτοεμφανίστηκε σε λαϊκό πάλκο το 1953 στο κέντρο «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι, όπου εμφανίζονταν και οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος.

Το 1957, ξεκίνησε τη δισκογραφία του με το «Θα χτίσω μια καλύβα» του Γεράσιμου Κουβάτου. Καθιερώθηκε και αναγνωρίστηκε ιδιαίτερα με συνθέσεις του Απόστολου Καλδάρα, όπως «Μην περιμένεις πια», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι-πετραδάκι» κ.ά.

Συνεργάστηκε, επίσης, και με άλλα σημαντικά ονόματα του τραγουδιού, όπως ο Βασίλης Βασιλειάδης, ο Άκης Πάνου κ.ά.. Παράλληλα το υψηλό παράστημά του, η αρρενωπή όψη του, αλλά και η σοβαρότητά του δεν άργησαν να τον καταστήσουν είδωλο της εποχής, γεγονός που τον βοήθησε ιδιαίτερα να αναδειχθεί σ΄ έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της νυκτερινής διασκέδασης, όταν το 1964 αποφάσισε μαζί με τον αδελφό του Κοσμά Καλογράνη να δημιουργήσουν νυκτερινό κέτρο.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης προσηνής και ευγενικός κατάφερε παρά τους έντονους πειρασμούς γενικά του χώρου της νυκτερινής καλλιτεχνικής ζωής να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια πολύ καλή οικογένεια χωρίς ποτέ να δώσει αφορμές για δυσμενή σχόλια. Φορώντας, σχεδόν πάντα, μεγάλα σκούρα γυαλιά ηλίου και οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του επισκεπτόταν τακτικά διάφορα κουτούκια του Πειραιά, του Αιγάλεω και του Φαλήρου, στα οποία και έριχνε μερικές βόλτες σμυρναίικου ζεϊμπέκικου.

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στις 21 Αυγούστου 2012, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Γιος του είναι ο επίσης τραγουδιστής, Χρήστος Μενιδιάτης.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, πολυαγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια ερμηνεύουν: ο γιος του σπουδαίου ερμηνευτή, Χρήστος Μενιδιάτης, ο Λευτέρης Πανταζής , η Κατερίνα Στανίση, ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Πέτρος Ίμβριος, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Δήμητρα Σταθοπούλου.

Την παρέα συμπληρώνουν και διασκεδάζουν οι: Θανάσης Πολυκανδριώτης , Κώστας Χαρδαβέλλας , Χάρης Ρώμας, Κώστας Μπαλαχούτης, Εύη Φραγκάκη, Κλέλια Πανταζή, Γιάννης Κασσαβός, Μαίρη Μηλιαρέση, Έλλη Αγγελιδάκη, Μάνος Βεζύρης, Στέφανος Κακαβούλης, Ζωή Κρονάκη και Αναστασία Μοδιώτη.

 
Στην υγειά μας ρε παιδιάΣπύρος ΠαπαδόπουλοςΣΚΑΪ