Τηλεόραση|26.01.2024 11:34

Famagusta: Ποια είναι η γυναίκα που αρπάζει το μωρό - Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο

Newsroom

Μετά την καθηλωτική πρεμιέρα, το «Famagusta» επιστρέφει με το δεύτερο επεισόδιο, αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 21:00. Καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται σιγά, σιγά στο φως, σε μια ιστορία που συνδέεται βαθιά με τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο, πριν από 50 χρόνια.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» βρέθηκε, το πρωί της Παρασκευής (26/1), η Αιμιλία Υψηλάντη και μίλησε για τον ρόλο που έχει στη σειρά του Αντρέα Γεωργίου. Η ηθοποιός υποδύεται τη Σοφία Κούρτη, μητέρα του Μάικλ, τον οποίον λατρεύει. Δημοσιογράφος, σε διευθυντική θέση μεγάλης αγγλικής εφημερίδας. Χήρα Κύπριου πιλότου. Φιλόδοξη κι εργασιομανής. Κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που, με την αποκάλυψή του, διαλύονται τα πάντα γύρω της.

«Δεν το παίρνω το μωρό εγώ, το παίρνει η αδελφή μου. Εγώ είμαι μια γυναίκα που ζει στο Λονδίνο, έχω παντρευτεί έναν Κύπριο, δε ζει όταν βλέπουμε τη σειρά, η οποία δεν μπορεί να κάνει παιδιά και θέλει πάρα πολύ ένα παιδί. Η αδελφή της παίρνει το παιδί και γνωρίζοντας τη λαχτάρα τη δική μου, του ρόλου μου, για ένα παιδί, μου το δίνει. Είναι εμφανέστατο ότι το σώζει το παιδί διότι διαπιστώνει ότι η μητέρα του είναι νεκρή» είπε, αρχικά, η ίδια.

«Το πρώτο είναι ότι αποκτώ ένα μωρό. Ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή το μωρό δεν έχει κανέναν γονιό, αυτό είναι όλο. Δεν έχει πει στον γιο της όλη την ιστορία και θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει ο ρόλος μου. Θα έλεγα ότι είναι ένας δεύτερος ρόλος στην πραγματικότητα, διεκπεραιωτικός σχεδόν, μέχρι το σημείο που φτάνει όμως και αυτή να γίνει ένα πρόσωπο τραγικό» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Αιμιλία Υψηλάντη είπε για τη σειρά του MEGA: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η σειρά γιατί μπορεί να δώσει μια αφορμή να μάθουν οι νέοι κυρίως μερικά πράγματα και να πάμε λίγο πίσω και να δούμε αυτά τα τραγικά γεγονότα, μια ήττα του ελληνισμού, πού οφείλονταν. Νομίζω ότι η Famagusta μπορεί να δώσει μια αφορμή να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα. Εγώ πήγαινα κάθε χρόνο στην Κύπρο στην πορεία των γυναικών για τους αγνοούμενους, έκανα εκδηλώσεις για τους αγνοούμενους στο θέατρό μου, αλλά δεν είναι το τι κάναμε εμείς, οι νεότεροι πρέπει να μάθουν. Μόλις μου είπαν να παίξω, είπα αμέσως ‘ναι’, ότι με ενδιαφέρει για το θέμα, με ενδιαφέρει ότι έχει μαρτυρίες μέσα πραγματικών ανθρώπων».

Το μυστικό που κρύβεται στο πηγάδι

Η εξαφάνιση της Ελένης έχει προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία στην οικογένεια Σέκερη. Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής προσπαθεί να επανακτήσει την ψυχραιμία του, ενώ εκμυστηρεύεται στον φίλο του, τον Κλεάνθη, τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο Παύλος, ο μεγαλύτερος γιος της Χριστίνας και του Αντρέα, μετά τα δυσάρεστα νέα για την υγεία του, προσπαθεί να περάσει περισσότερο χρόνο με τον γιο του. Η εν διαστάσει σύζυγός του, Ιφιγένεια, αρνείται να δεχτεί την πραγματικότητα και του ζητάει να είναι ξανά μαζί, έστω και γι’ αυτούς τους λίγους μήνες που του απομένουν.

Ο Μάικλ ζητάει από τον Παύλο να πείσει την Χριστίνα να δώσει τη μαρτυρία της για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει. Ο Τεύκρος, η σχέση της Δάφνης, επιστρέφει από το Λονδίνο κι ασχολείται ενεργά με την φάρμα της οικογένειας. Η Δάφνη αναζητά την Ελένη στο σπίτι του Μάικλ, από τον οποίο μαθαίνει πως εκείνη είχε σχέση με έναν παντρεμένο. Ο σκύλος όμως της αγνοούμενης, θα φέρει στο φως το μυστικό που κρύβεται στο πηγάδι

Μετά το τέλος του επεισοδίου, η Νίκη Λυμπεράκη συναντά τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η δημοσιογράφος ταξιδεύει ως την Κύπρο για να γνωρίσει και να ακούσει από κοντά τη γυναίκα-σύμβολο της Μεγαλονήσου, που εξακολουθεί -όπως η ίδια λέει- να είναι 27 ετών, ακριβώς όσο ήταν την 20η Ιουλίου του 1974, τότε που βίωσε την απόλυτη φρίκη, αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των ανθρώπων της και της καταστροφής της πατρίδας της, της Κερύνειας. Η περιγραφή της ανατριχιαστική…

Ανατριχιαστική ήταν όμως και η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στη σειρά «Famagusta». Η Νίκη Λυμπεράκη συνομιλεί με τη σπουδαία ηθοποιό που επέστρεψε στην τηλεόραση για να ενσαρκώσει υποδειγματικά τη Χαρίτα Μάντολες και καθήλωσε τους τηλεθεατές με τον συναρπαστικό της μονόλογο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια στην πρεμιέρα της σειράς.

ΚύπροςεπεισόδιαMEGAειδήσεις τώραΑιμιλία ΥψηλάντηFamagusta