Τηλεόραση|12.04.2019 21:14

Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Χρήστος Ιερείδης

Ήταν κατά τεκμήριο από τις αξιόλογες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, πρόγραμμα με επιδραστικότητα στην τηλεθεαση, η καθημερινή «Πρώτη είδηση» που ολοκλήρωσε νωρίτερα τον κύκλο της και στάθηκε αφορμή για να παραιτηθεί ο παρουσιαστής, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την διοίκηση της ΕΡΤ έγινε πρόταση στον δημοσιογράφο να αξιοποιηθεί στην ΕΡΤ, με άλλη εκπομπή, όμως εκείνος στο κλείσιμο της εκπομπής πραγματοποιησε τον δικό του «επίλογο» με ευχαριστίες προς όλες τις κατευθύνσεις σημειώνοντας ότι «οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε «όλοι για όλα».

Θρυλείται πως η «τελεία» στην ΕΡΤική πορεία του Παναγιωτόπουλου οφείλεται στις παράπλευρες απώλειες αντιπαλότητας με εκρηκτικά χαρακτηριστικά. Αντιπαλότητας ανάμεσα στα περιβάλλοντα Μαξίμου - κόμματος και σε εκείνο του υπουργείου που προΐσταται ο Νίκος Παππάς, στην αρμοδιότητα του οποίου εξ αντικειμένου υπάγεται και ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Κύκλοι της ΕΡΤ αποσαφήνιζαν ότι οι δύο επικοινωνιακοί εκφραστές της κυβέρνησης, δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη στο σχέδιο αναδιάταξης του προγράμματος και στις αλλαγές προσώπων. Ωστόσο, ανέφεραν για το ΕΡΤικό σχέδιο ήταν ενήμερος ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ. 

ΕΡΤΝίκος Παναγιωτόπουλος