Τηλεόραση|22.04.2019 15:46

Το αργότερο σε ένα μήνα τα μέτρα στήριξης του Τύπου

Χρήστος Ιερείδης

Πολύ κοντά σε μοντέλο ενίσχυσης και ανάπτυξης του Τύπου στην Ελλάδα με σαφή χαρακτηριστικά- με στοιχεία από την ευρωπαϊκή εμπειρία και πρακτική- βρίσκεται η κυβέρνηση.

Εξετάζονται οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο, κύκλοι του ΥΨΗΠΤΕ, λένε πως «το είχε πάρει επ’ ώμου» ο νυν υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, από τότε που ήταν γ.γ. του υπουργείου.

Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν νωρίτερα ότι το αργότερο έως τις 19 Μαΐου (μια πάνω μια κάτω, δεν είναι προς θάνατο) θα έχουν θεσπιστεί τα μέτρα και βαρόμετρο για την ένταξη των εντύπων σε αυτά είναι ο ελάχιστος αριθμός μόνιμων εργαζόμενων δημοσιογράφων χάρη στους οποίους θα εξασφαλίζεται η άρτια και σωστή λειτουργία μιας καθημερινής έκδοσης, επτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά των άλλων εκδόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα με τροπολογία στη Βουλή κατατέθηκε προς συζήτηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που περιελάβανε τροποιητικές διατάξεις του ΥΨΗΠΤΕ για τον Τύπο και τα περιφερειακά κανάλια.

Τύποςυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσηςμέτρα