Τηλεόραση|05.05.2019 13:49

Τελικός YFSF: Οι νικητές... του Familiar, τα ρεκόρ και οι top μεταμφιέσεις (pics)

Αλέξης Μίχας

Το «Υour Face Sounds Familiar» ολοκληρώνεται την Κυριακή 5/5 με τον μεγάλο τελικό στον οποίο έχουν προκριθεί τέσσερις καλλιτέχνες. Αυτοί είναι με σειρά βαθμολογίας ο Ιαν Στρατής (238), η Κατερίνα Στικούδη (227), ο Αργύρης Αγγέλου (208) και η Μελίνα Μακρή (197). Στον τελικό, η κριτική επιτροπή δεν θα δώσει βαθμούς στους παίκτες, μια και τον απόλυτο λόγο θα έχει το τηλεοπτικό κοινό.

Η Εύα Τσάχρα, αν και ήταν η νικήτρια του ημιτελικού, δεν κατάφερε να περάσει στην τελική τετράδα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνει αισίως τον πέμπτο κύκλο του στην Ελλάδα πάντα μέσα από τον ΑΝΤ1 και πάντα με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου. Το «Your Face Sounds Familiar» έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013. Πολλά τα πρόσωπα που έχουν περάσει από την κριτική επιτροπή, δεκάδες οι συμμετέχοντες, εκατοντάδες οι μιμήσεις, κάποιες εκ των οποίων πολύ ανατρεπτικές.

Σάκης Ρουβάς και Μαντόνα κατέχουν το ρεκόρ των εμφανίσεων προς μίμηση 

Ο Έλληνας ποπ σταρ και η ιέρεια της διεθνούς μουσικής σκηνής έχουν πέντε εμφανίσεις στους ισάριθμους κύκλους του προγράμματος. Το ντεμπούτο του Σάκη Ρουβά δεν έγινε στον πρώτο κύκλο, αλλά στον δεύτερο και μάλιστα με διπλή εμφάνιση. Τον μιμήθηκε στο πρώτο live ο Λευτέρης Ελευθερίου και ακολούθησε στο όγδοο live o Αρης Πλασκασοβίτης.

Στον τρίτο κύκλο ως Σάκη είδαμε τον Όθωνα Μεταξά, στον τέταρτο την Κόνι Μεταξά και στον πέμπτο κύκλο τον Ευθύμη Ζησάκη. Η Μαντόνα είχε παρουσία και στους πέντε κύκλους του σόου. Στο «YFSF 1» είδαμε μια εκδοχή της από την Κρυσταλλία, στο «ΥFSF 2» μια διαφορετική από τη Βανέσσα Αδαμοπούλου και ακολούθησαν στο «YFSF 3» η Ματθίλδη Μαγγίρα, στο «YFSF 4» η Κόνι Μεταξά και στο «YFSF 5» η Χρύσπα. Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν φέτος στα έδρανα της κριτικής επιτροπής. Ωστόσο έχουμε δει μίμησή του στο «Familiar» τέσσερις φορές. Από τον Νίκο Γκάνο στο «YFSF 2», τον Δήμο Μπέκε στο «YFSF 3», τον Γιάννη Χατζόπουλο στο «YFSF 4», ενώ απέναντί του φέτος στο «YFSF 5» στάθηκε ο Βαγγέλης Παναγόπουλος.

Τέσσερις... διαφορετικές εμφανίσεις έχει κάνει ο βασιλιάς της ποπ, Ελβις Πρίσλεϊ. Στο «YFSF 1» τον είδαμε από τον Κωνσταντίνο Καζάκο, στο «ΥFSF 2» από τον Κώστα Μαρτάκη, στο «YFSF 3» από τον Δήμο Μπέκε και στο «ΥFSF 5» από τον Αργύρη Αγγέλου.

Η Δήμητρα Γαλάνη έχει και αυτή τέσσερις παρουσίες. Πρώτη φορά τη μιμήθηκε στο «YFSF 1» η Κρυσταλλία, ακολούθησε στο «ΥFSF 3» ο Βαλάντης, στο «YFSF 4» η Ιρένε Τροστ και τέλος στον φετινό κύκλο η Κατερίνα Στικούδη. Ιδιαίτερα δημοφιλείς για το σόου μιμήσεων του ΑΝΤ1 είναι διαχρονικά και 2 λαϊκές τραγουδίστριες που μετρούν από 4 εμφανίσεις. Η Άντζελα Δημητρίου και η Ρίτα Σακελλαρίου. Τη Lady του ελληνικού πενταγράμμου έχουν μιμηθεί η Αντα Λιβιτσάνου («ΥFSF 1»), η Αποστολία Ζώη («YFSF 3»), o Γιάννης Χατζόπουλος («YFSF 4») και η Μελίνα Μακρή («YFSF 5»), ενώ την αξέχαστη συνάδελφό της ο Κρατερός Κατσούλης («ΥFSF 1»), η Ελευθερία Ελευθερίου («ΥFSF 2»), η Κόνι Μεταξά («ΥFSF 4») και η Ελένη Φιλίνη («ΥFSF 5»). Από τους άνδρες λαϊκούς τραγουδιστές τα πρωτεία κατέχει ο Λευτέρης Πανταζής, του οποίου είδαμε τέσσερις διαφορετικές μιμήσεις. Στο «YFSF 1» από τη Σύλβια Δεληκούρα στο «YFSF 3» από τον Δήμο Μπέκε, στο «ΥFSF 4» από τον Γιάννη Χατζόπουλο και στο «YFSF 5» από τον Ευθύμη Ζησάκη.

Τέσσερις φορές έχουμε δει -με διαφορετικό βέβαια τρόπο- στο σόου και την Άννα Βίσση. Στον δεύτερο κύκλο από τη Σοφία Κουρτίδου, στον τρίτο από τη Ματθίλδη Μαγγίρα, στον τέταρτο από τη Σαμπρίνα και φέτος από τη Μελίνα Μακρή.  H Μπρίτνεϊ Σπίαρς αποτελεί επίσης αγαπημένη μίμηση στο σόου του ΑΝΤ1 μετρώντας 4 εμφανίσεις. Την είδαμε πρώτη φορά από την Ελευθερία Ελευθερίου στο «YFSF 2» και ακολούθησαν η Ζόζεφιν Βέντελ στο «YFSF 3», η Ιρένε Τροστ στο «YFSF 4» και ο Αργύρης Αγγέλου στον φετινό πέμπτο κύκλο.  

Τέσσερις εμφανίσεις μετρά και ο τραγουδιστής Μιχάλης Ρακιντζής. Από τον Κρατερό Κατσούλη στο «YFSF 1», την Μπέττυ Μαγγίρα στο «YFSF 2», την Παρθένα Χοροζίδου στο «YFSF 4» και τέλος τη Χρύσπα στο «YFSF 5». H 12άδα των δημοφιλέστερων εμφανίσεων στο σόου του ΑΝΤ1 ολοκληρώνεται με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου που την είδαμε σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Από τη Σύλβια Δεληκούρα στο «YFSF 1», τη Σοφία Βόσσου στο «YFSF 2», τη Ματθίλδη Μαγγίρα στο «YFSF 3» και την Ελένη Φιλίνη στο «YFSF 5». 

Ποιοι πήραν την πρωτιά 

Το πρώτο «Familiar» κέρδισε ο Θανάσης Αλευράς, το δεύτερο ο Γιάννης Σαββιδάκης, το τρίτο ο Γιάννης Κρητικός και το τέταρτο ο Γιάννης Χατζηγεωργίου. 

ANT1All Star Your Face Sounds FamiliarYFSF