Τηλεόραση|03.06.2019 17:09

Ανατροπή στη σχέση Λιάγκα - ΑΝΤ1

Αλέξης Μίχας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΤV Έθνος», τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από ένα ραντεβού του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα με τη νέα γενική διευθύντρια του ΑΝΤ1, Στέλλα Λίτου. Σε αυτά προτάθηκε στον Γιώργο Λιάγκα η συνέχιση της συνεργασίας τους για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο και μάλιστα με συγκεκριμένα projects, την επιστροφή του παρουσιαστή στη late night ζώνη του σταθμού -είτε με την ίδια εκπομπή που έκανε στο παρελθόν ή με κάποια άλλη- παράλληλα με την περαιτέρω  αξιοποίησή του στην παρουσίαση ψυχαγωγικού προγράμματος, που πιθανότατα θα είναι το μουσικό talent show «Τhe Four», τα δικαιώματα του οποίου έχει ο ΑΝΤ1.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν έχουν πέσει και άλλες ιδέες. Από πλευράς καναλιού και σε σχέση με την αλλαγή διάθεσης που επικρατούσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα φέρεται να αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία πως το προφίλ του Γιώργου Λιάγκα είναι απόλυτα συμβατό με αυτό του τηλεοπτικού σταθμού. Την ίδια ώρα συνεργάτες του δημοσιογράφου έκαναν λόγο «για ηθική ικανοποίηση του Γιώργου Λιάγκα καθώς είχε απογοητευθεί από την προηγούμενη στάση του ΑΝΤ1». Το επικρατέστερο σενάριο αυτήν τη στιγμή είναι να μην ενεργοποιηθεί η option του + 1 (προοπτική μονομερούς ανανέωσης από το κανάλι), αλλά να υπογραφεί νέο συμβόλαιο και «η σχέση των δύο πλευρών να ξεκινήσει από μηδενική βάση σε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένες πηγές στο «TV Έθνος».

Αν και ο Γιώργος Λιάγκας έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του προτάσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι θετικά διακείμενος στη συνέχιση της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός πως παρά το «πάγωμά» του από το κανάλι για ενάμιση χρόνο, δεν διαταράχθηκε ποτέ η άψογη σχέση του με την ιδιοκτησία του ΑΝΤ1. Αλλωστε οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών είναι σε απόλυτη γνώση της ανώτατης διοίκησης του μιντιακού συγκροτήματος που εδρεύει σε Μαρούσι και Σπάτα. Βέβαια σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία, θα αναφέρονται ρητά τα projects που θα παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας αλλά και οι ζώνες προβολής τους. Οι τελικές αποφάσεις και από τις δύο πλευρές αναμένεται να παρθούν εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. 

Γιώργος ΛιάγκαςΑΝΤ1