Eurovision 2027: Ο Γιώργος Περρής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο
NewsroomΟ Γιώργος Περρής θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2027, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το πρωί της Τετάρτης από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.
Η ανακοίνωση αναδημοσιεύτηκε και από τον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του καλλιτέχνη για τον 71ο διαγωνισμό τραγουδιού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2027 στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Η Κύπρος ανοίγει τον κύκλο των ανακοινώσεων
Με την επιλογή του Γιώργου Περρή, η Κύπρος γίνεται η πρώτη χώρα που ανακοινώνει επίσημα τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2027, ανοίγοντας ουσιαστικά τον κύκλο των συμμετοχών για τον επόμενο διαγωνισμό.
Η επιλογή του καλλιτέχνη έγινε εσωτερικά από το ΡΙΚ. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο τραγούδι με το οποίο θα εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision, καθώς αυτό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Πώς θα επιλεγεί το τραγούδι
Το κομμάτι που θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Περρής θα προκύψει μέσα από ξεχωριστή διαδικασία. Το κυπριακό κοινό θα κληθεί να επιλέξει ένα από τα τραγούδια που θα ερμηνεύει ο καλλιτέχνης.
Η διαδικασία αυτή μεταφέρει πλέον το βάρος από την ανακοίνωση του εκπροσώπου στην επιλογή της συμμετοχής, που θα καθορίσει και το ύφος με το οποίο η Κύπρος θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού.
Ο Γιώργος Περρής και η διεθνής πορεία του
Ο Γιώργος Περρής είναι Έλληνας τραγουδιστής και μουσικός, γεννημένος στην Αθήνα, με διεθνή παρουσία. Είναι γνωστός για την πολυγλωσσία του και για συνεργασίες με καλλιτέχνες του εξωτερικού.
Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, με τη Lara Fabian και τον Michel Legrand. Το ρεπερτόριό του κινείται κυρίως στον χώρο του crossover, της έντεχνης και της ποπ-οπερατικής μουσικής.
Η συμμετοχή του στη Eurovision 2027 αποτελεί νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς μουσικούς διαγωνισμούς της Ευρώπης.
Η Eurovision 2027 στο Μπουργκάς
Ο 71ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Οι τρεις τηλεοπτικές βραδιές θα φιλοξενηθούν στην Arena Burgas.
Ο πρώτος ημιτελικός έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 11 Μαΐου 2027, ο δεύτερος για την Πέμπτη 13 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2027.
Για την κυπριακή αποστολή, τα επόμενα βήματα αφορούν την επιλογή του τραγουδιού και την προετοιμασία της σκηνικής παρουσίας με την οποία ο Γιώργος Περρής θα εμφανιστεί στον διαγωνισμό.
- Κικίλιας στο ethnos.gr: Οι πολίτες έβαλαν πλάτη, να στηρίξουμε την κοινωνία- Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω
- Αυτά είναι τα μαχητικά που θα κυριαρχούν στους ελληνικούς αιθέρες - F-35, Rafale, Viper και τα drones-έκπληξη
- Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα στον Σαρωνικό - Συνελήφθη ο κυβερνήτης ιστιοφόρου
- Το παρασκήνιο με το καλώδιο: Η ετοιμότητα της Αθήνας, το «όλα καλά» του Φιντάν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα