Εικόνες: Ο Τάσος Δούσης μας ταξιδεύει στη φαντασμαγορική Καππαδοκία
NewsroomΟι «Εικόνες», μια από τις πιο αγαπημένες και πετυχημένες ταξιδιωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, επιστρέφουν, κάνοντας πρεμιέρα στο OPEN το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20.00. Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Τάσος Δούσης ταξιδεύει σε πέντε ηπείρους και μοιράζεται εμπειρίες και «Εικόνες».
Στο πρώτο επεισόδιο ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ταξιδεύουν στη φαντασμαγορική Καππαδοκία, στην κεντρική Ανατολία της Τουρκίας. Σε έναν προορισμό που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει τη γη των προγόνων μας που ξεριζώθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924.
Πρώτος σταθμός του ρεπορτάζ το χωριό Κόραμα, ή Γκιορεμέ στα τουρκικά, ένα παραμυθένιο χωριό με ελληνικές ρίζες. Ένα από τα εντυπωσιακότερα ρεπορτάζ της εκπομπής είναι μία συγκλονιστική πτήση με αερόστατο. Η βόλτα από ψηλά για να δει κάποιος την Καππαδοκία είναι μια μοναδική εμπειρία.
Το Υπαίθριο Μουσείο του Γκιορεμέ είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο Τάσος Δούσης μπήκε μέσα στις βυζαντινές εκκλησίες που είναι λαξευμένες μέσα σε βράχους και ανακάλυψε βυζαντινούς θησαυρούς σπάνιας ομορφιάς.
Ο Άγιος Προκόπιος, ή Ουγκιούπ στα τουρκικά, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Καππαδοκίας. Στα στενά δρομάκια του ανακαλύπτει κανείς παλιά αρχοντικά ρωμέικα. Ο Τάσος Δούσης μπήκε μέσα σε αυτά και μίλησε με ντόπιους Τούρκους που με συγκίνηση του περιέγραψαν πόσο όμορφα ήταν όταν είχαν γείτονες τους Έλληνες.
Η Κοιλάδα των Περιστεριών και το «Δέντρο των Ευχών» συναρπάζουν με τους γεωλογικούς σχηματισμούς από γιγάντιους βράχους που μοιάζουν με μανιτάρια.
Ένα πολύ όμορφο ταξίδι ξεκινά! ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση κάθε Σάββατο στις 20.00 στο OPEN
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων