Τηλεόραση|01.08.2019 14:26

Ζαρίφη - Σταματόπουλος - Γκότσης: Η εκπομπή μας θα είναι σαν τα μπάνια στο Ζούμπερι

Αλέξης Μίχας

Μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα πρωινή τριάδα θα μας λέει καλημέρα στο Open. Οι παρουσιαστές του «Καλοκαίρι #not» μιλούν για τη συνεργασία τους και τη χημεία τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες και αποκαλύπτουν όσα θα βλέπουμε καθημερινά στη νέα καλοκαιρινή πρωινή εκπομπή του καναλιού. Επίσης, αναφέρονται στις μέχρι τώρα τηλεοπτικές εμπειρίες τους, κάνουν κρίσεις και αποκαλύπτουν τα μελλοντικά σχέδιά τους.

«Καλοκαίρι #not». Πώς προέκυψε ο τίτλος της εκπομπής;

Κατερίνα Ζαρίφη: Από τον δαιμόνιο Θέμη Μάλλη. Λέγαμε «τέλεια, ήρθε ο καιρός να πάμε διακοπές» και μια μέρα μας φωνάζει στο γραφείο του και μας λέει «για εσάς, καλοκαίρι not». Του φερθήκαμε πολύ άσχημα (γέλια) και στο τέλος μας αποκάλυψε πως αυτός είναι ο τίτλος της εκπομπής.

Το χώνεψες γρήγορα;

Ούτως ή άλλως, φέτος έχω διάφορα... μπαλέτα. Ήξερα ότι δεν θα κάνω διακοπές, το ένιωθα, μου το είπε στον ύπνο μου και ο Έλβις... Δεν θα κάνω διακοπές με την έννοια των 30 ημερών σερί. Σπαστά θα κάνουμε διακοπές. Κάτι όμως μου λέει πως αυτή η εκπομπή θα είναι σαν τα μπάνια στο Ζούμπερι (γέλια). Θα είναι εκδρομική η εκπομπή.

Τι να περιμένουμε να δούμε στο νέο πρωινό του Open;

Θα καταπιούμε φωτιές, θα απαντήσουμε στο συμβάν του Ρόσγουελ (γέλια). Δεν θα τα δείτε αυτά. Θα κάνουμε ένα χαλαρό καλοκαιρινό πρωινό. Οι τηλεθεατές θα έχουν μια ευχάριστη πρωινή παρέα στο καφεδάκι τους. Το καλοκαίρι τώρα ξεκινά μαζί μας στο Open. Κεφάτα, όμορφα και χαμογελαστά. Δεν θα είναι ένα τυπικό πρωινό. Και εγώ και ο Παύλος και ο Ηλίας έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σίγουρα μην περιμένετε να σας πω πού θα βρείτε το καλύτερο παρεό κεντημένο με κρύσταλλα (γέλια). Το «Καλοκαίρι #not» θα είναι μια καθημερινή καλοκαιρινή εκδρομή. Με τα σαντουιτσάκια της, το κουτσομπολάκι της... Όχι σκληρό gossip, γιατί δεν μπορώ να το υπηρετήσω. Δεν μπορώ να στηλιτεύσω μια εμφάνιση ενός επωνύμου στη Μύκονο. Μπορώ να το σχολιάσω με άλλο στυλ. Αυτό το διαφορετικό θέλω να περάσουμε στον κόσμο.

T

Σου έχει ζητηθεί ποτέ από εκπομπή σκληρό gossip; Και αν ναι, πώς αντέδρασες;

Έμμεσα έγινε. Το πήγαινε η σκαλέτα εκεί. Τα ρατσιστικά σχόλια τα απορρίπτω από τη φύση μου. Όμως κάποια στιγμή είχα κάνει έναν βαρύ σχολιασμό. Πήρα τον άνθρωπο τηλέφωνο και του είπα «χίλια συγνώμη, δεν είμαι εγώ αυτό το πράγμα». Από τότε δεν το ξανάκανα ποτέ. Έχω δεχθεί ως τηλεοπτικό πρόσωπο άπειρες βολές. Και δεν είμαι η μοναδική. Δεν θέλω λοιπόν να αισθανθεί κανείς άσχημα με κάποιο σχόλιό μου. Επίσης, το 2019 ο κόσμος δεν «ψήνεται» και δεν «μασάει» με σκληρές gossip εκπομπές. Αρέσει πιο πολύ ένα χαλαρό παρεΐστικο σχόλιο. Θυμάσαι πως υπήρχαν κανάλια με σκληρό gossip και πάνελ να το υποστηρίζουν από τις 8.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Έχεις δεχθεί κανιβαλισμό;

Βέβαια έχω δεχθεί. Δεν θεωρώ κανιβαλισμό τα σχόλια σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση. Αυτά είναι αυτο-κανιβαλισμός. Αυτός που τα κάνει δαγκώνει το χέρι του. Είναι μεσαιωνικά τα σχόλια για τη φυλή, την εμφάνιση, τη σεξουαλική ταυτότητα... Και ο κόσμος δεν τα συγχωρεί. Όταν έκανα τον «Πρωινό καφέ» με τον Νίκο Μουτσινά και κόπηκε η εκπομπή δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, άλλη εκπομπή είχε στείλει συνεργείο έξω από το πατρικό μου στη Θήβα. Με έπαιρναν οι γονείς μου και μου έλεγαν «θέλουμε να βγούμε και δεν μπορούμε». Ήταν τραγικό.

Αφού το ανέφερες, 11 χρόνια μετά κεντρική παρουσιάστρια στο πρωινό με την εμπειρία που είχες τότε. Αμφιταλαντεύτηκες να το κάνεις;

Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, τελείως διαφορετική και εγώ. Είμαστε ομοούσια τριάδα στο «Καλοκαίρι #not». Αν πει το «καλημέρα» ο Παύλος δεν θα ξηλώσω τις τρέσες μου, τις έχω πληρώσει ακριβά (γέλια). Είμαι ίσως η πιο παλιά από τα παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μια χαρά το «α καπέλα», αλλά πόσο κρατάει; Και αφού το ανέφερες, ο «Πρωινός καφές» κόπηκε με 22%. Μια χαρά τα πηγαίναμε με τον Νίκο. Δεν ήμουν ίσως εγώ έτοιμη γι’ αυτό τότε. Επίσης, άλλα είχαμε συμφωνήσει και άλλα κληθήκαμε να κάνουμε. Εάν το concept έβγαινε στον αέρα όπως είχε σχεδιαστεί, θα είχε άλλη κατάληξη. Θα είχε πάει πολύ καλύτερα. Τελικά πήγαμε τότε σε κλασική μορφή πρωινού, με την τότε πολύ παλιά της έννοια.

Με τον Νίκο θα ξανασυνεργαζόσουν δηλαδή...

Ναι, και το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Με ξεκάθαρους ρόλους και κάνοντας ο καθένας αυτό που μπορεί να κάνει καλά. Είμαι της άποψης «καλύτερα να φορέσεις αθλητικά και να τρέξεις, παρά να σου φορέσουν γόβες που δεν μπορείς να τις περπατήσεις».

Ελένη Μενεγάκη. Μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας σου...

Τεράστιο.

Τι αναμνήσεις σου έχει αφήσει αυτή η συνεργασία και θέλω να μου πεις αν θα την επαναλάμβανες κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Ελένη είναι το βασικό μου κομμάτι στην τηλεόραση. Αναγνωρισιμότητας και αναγνώρισης. Έχω πολύ καλή σχέση με την Ελένη. Δύο φορές τον χρόνο πάντα την επισκέπτομαι, θυμόμαστε τα παλιά και περνάμε καλά. Είναι DNA. Αναμφισβήτητη τηλεοπτική χημεία. Δεν λέω «όχι» σε καμία συνεργασία, αρκεί πια να είναι προκαθορισμένο αυτό που θα κληθώ να κάνω. Δεν θέλω πισωγυρίσματα κάνοντας πράγματα που έχω ξανακάνει και ενδεχομένως βγουν «σούπες». Αν υπάρχει ένα πλαίσιο καθαρής συνεργασίας, φυσικά θα ξανασυνεργαζόμουν με την Ελένη. Η Ελένη έχει τηλεοπτικό «ψωμί». Φροντίζει και ανανεώνεται και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Η Ελένη αναπνέει για την τηλεόραση και η τηλεόραση για την Ελένη.

T

Σε τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο και σε τι προς το χειρότερο η ψυχαγωγία στην τηλεόραση;

Καταρχήν έχει αλλάξει προς το καλύτερο ο τρόπος της εισόδου στην τηλεόραση για να αναδειχθεί ένα τηλεοπτικό πρόσωπο. Τι εννοώ: Παλαιότερα με ένα δηκτικό σχόλιο και μια βρισιά έκανες καριέρα, έστω και για δύο σεζόν. Αυτό έχει τελειώσει. Ακόμη και στα talent shows βλέπουμε κρίσεις από τις επιτροπές με θετικό σχόλιο και γνώση. Προς τα εκεί είναι το μέλλον της ψυχαγωγίας. Από την άλλη υπάρχουν και τα ριάλιτι εγκλεισμού, όπως το «Power of Love». Δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα. Γέλασα πολύ με ατάκες, αλλά αυτό το κομμάτι δεν έχει πια ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή. Δεν μπορούσα να τις βλέπω κάθε μέρα ντυμένες σαν κουμπάρες στην Ανάβυσσο -και εγώ με τη φόρμα στον καναπέ- να τρώνε κοτομπουκιές και να λένε «σήμερα ερωτεύτηκα τον Κώστα, χωρίσαμε και μεθαύριο θα είμαι με τον Γιάννη». Βέβαια ό,τι δεν θες, δεν το βλέπεις. Γι’ αυτό υπάρχει το τηλεκοντρόλ. Βρίσκω πολύ θετική την επένδυση στη μυθοπλασία. Έγιναν φέτος καλές σειρές.

Πες μου κάποιον ή κάποιους παρουσιαστές με τους οποίους δεν έχεις συνεργαστεί και θα ήθελες να το κάνεις στο μέλλον...

Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πιστεύω ότι θα είχαμε χημεία. Επίσης με τη Μαρία Μπεκατώρου που είμαστε κολλητές. Βάζω και έναν τρίτο ή μάλλον μια τρίτη. Θα ήθε - λα να συνεργαστώ με την Κατερίνα Καινούργιου. Μου αρέσει, τσαλακώνεται και πιστεύω θα είχαμε χημεία στην κάμερα

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση;

Μου ταιριάζει η ψυχαγωγία. Ξεκινάμε από αυτό. Θα ήθελα να δοκιμαστώ κάποια στιγμή στο late night. Δεν είμαι η κλασική παρουσιάστρια, τακούνι, μαλλί, μακιγιάζ, που θα μιλήσουμε για την Καρντάσιαν. Θα το κάνω κι αυτό με τον τρόπο μου. Θα ήθελα όμως να κάνω και κάτι αργούτσικο με σάτιρα και σχολιασμό.

Κεφάλαιο θέατρο. Πώς μπήκε στη ζωή σου;

Γενέθλια πριν από τρία χρόνια. Είχα από μικρή το μικρόβιο της υποκριτικής. Ήθελα να το δοκιμάσω. Χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν η Μαργαρίτα Δρούτσα, για να μου μεταφέρει μια πρόταση της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη και του Αντώνη Λουδάρου. Συναντήθηκα με τη Ζωή, αλλά ξαφνικά έφυγε... Με είδε όμως ως επιλογή της. Με είδαν και ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου και με ρώτησαν αν θέλω να συνεργαστούμε. Δεν καταλαβαίνουν το μέγεθός τους και όταν σου προτείνουν κάτι, δεν έχουν αίσθηση μήπως μείνεις και έρθει να σε πάρει το ελικόπτερο για την εντατική (γέλια). Ήμουν λοιπόν στους «Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες» και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη που θα είμαστε και πάλι μαζί την επόμενη σεζόν... Η πένα τους βγάζει μαγεία.

Τι άλλο θα κάνετε την νέα σεζόν;

Μια υπέροχη κωμωδία στο θέατρο «Γκλόρια». «Η σκούπα. Δύσκολο να είσαι γυναίκα». Είμαστε μαζί με τη Βίβιαν Κοντομάρη, τη Σύλβια Δεληκούρα, την Παρθένα Χοροζίδου, τη Νίκη Λάμη, την Αντιγόνη Νάκα και τους δύο άντρες της παράστασης, τον Μελέτη Ηλία και τον Σπύρο Τσεκούρα. Από την πρώτη γραμμή που διάβασα το καταδιασκέδασα και έχω να σας πως το εξής: Δεν υποδύομαι Ελληνίδα, αλλά μια Ρωσίδα, τη Ρουσλάνα. Και ο Θεός βοηθός.

T

«Καλοκαίρι #not». Πώς προέκυψε ο τίτλος της εκπομπής;

Παύλος Σταματόπουλος: Μέσα από μια κουβέντα μεταξύ σοβαρού και αστείου πως για εμάς δεν θα υπάρξει καλοκαίρι. Βγήκε πολύ αυθόρμητα.

Τι να περιμένουμε να δούμε στο νέο πρωινό του Open;

Θα δείτε κλασικά πράγματα ενός πρωινού, αλλά ο κάθε παρουσιαστής τα δίνει με τον δικό του τρόπο. Δίνει το στίγμα του. Μια όμορφη παρέα με πολύ ανεβασμένη διάθεση, να μαγειρεύει, να σχολιάζει, να παίζει. Θα υπάρχει και χαλαρή ενημέρωση. Θέλουμε να δώσουμε ένα κεφάτο και χαλαρό τρίωρο στους τηλεθεατές χωρίς βεβιασμένο χαμόγελο. Θα γνωρίσουμε επίσης μέσα από την εκπομπή μέρη της Ελλάδας που ίσως δεν τα ξέραμε. Το καλοκαίρι αρχίζει με εμάς στο Open!

Πώς είναι μέχρι στιγμής η χημεία που έχετε αναπτύξει με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Ηλία Γκότση;

Με την Κατερίνα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε δουλέψει μαζί. Ενώ είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Επίσης μπορούμε και επικοινωνούμε με τα μάτια. Όταν αυτό υπάρχει, νιώθω ασφαλής στον αέρα. Με την Κατερίνα είμαι χαλαρός και πιστεύω και εκείνη μαζί μου. Τώρα λοιπόν ξανασυναντιόμαστε. Με τον Ηλία γνωριστήκαμε μετά τη νίκη του στο «Survivor». Είναι «άκαυτος» και χωρίς τηλεοπτικά στεγανά. Σε μια ομάδα είναι όφελος αυτό. Με την Κατερίνα είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες και το παρελθόν μας έχει δείξει πως μπορούμε να προσαρμοστούμε τηλεοπτικά με πολλούς ανθρώπους. Δεν έχουμε το «εμείς και κανένας άλλος». Έχουμε μάθει να δουλεύουμε ομαδικά.

Πώς ήρθε η πρόταση για το καλοκαιρινό πρωινό;

Στο πλαίσιο που κάναμε για το «Έλα χαμογέλα» της επόμενης σεζόν, μου είπαν «υπάρχει κι αυτή η σκέψη». Δεν ήμουν αρνητικός. Και ήθελα να στηρίξω το κανάλι στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Όταν συζητήθηκε και το όνομα της Κατερίνας είπα το «ναι». Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και συνεργασίες, εκτός αν είναι κάτι έξω από μένα.

Τη χρονιά που τελείωσε ήσουν στο «Έλα χαμογέλα». Πώς αποτιμάς την πορεία της εκπομπής;

Ξεκινήσαμε με κάποια δεδομένα και στη συνέχεια τα διαφοροποιήσαμε. Είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά και αντιληφθήκαμε αμέσως τι άρεσε και τι όχι στον κόσμο από τις στήλες και τις ενότητες. Φάνηκε πως ο κόσμος ήθελε την παρέα μας και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Μέσα από την εκπομπή έδειξε και ο Κωνσταντίνος Βασάλος μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του. Ήταν μια νέα πρόταση και έχει ακόμη πολλά να δείξει. Η χρονιά πέρασε πολύ ωραία.

Είναι τελικά εύκολο ή δύσκολο να δουλεύεις με την κολλητή φίλη και κουμπάρα σου;

Δεν μου είναι εύκολο να δουλεύω με τη Σίσσυ. Η Σισσυ είναι οικογένειά μου. Νιώθω άνετα στον «αέρα», αλλά στη δημιουργία της εκπομπής πίσω από τις κάμερες ίσως γίνομαι έντονος και επικριτικός. Αυτό συμβαίνει με τους ανθρώπους που είναι πολύ δίπλα μου. Νιώθω πως η σχέση μας ίσως μπαίνει στο πρίσμα της κριτικής άλλων συνεργατών μας και θέλω να είμαστε εντάξει σε όλα. Να μη νιώσει κάποιος πως μέσα στην ομάδα είμαστε υποομάδα. Οπότε προσπαθώ να πάω πίσω την προσωπική μας σχέση και αυτό είναι ίσως λίγο άχαρο. Ίσως λοιπόν καμιά φορά αντιδρώ πιο έντονα προς τη Σίσσυ. Αυτό είναι έξτρα δυσκολία. Στον «αέρα» συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Νιώθω χαλαρότητα και ασφάλεια.

T

Έχεις μεγάλη εμπειρία στις ζωντανές εκπομπές. Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν η προτελευταία στο «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» που είχα την αρχισυνταξία της εκπομπής. Προσπάθησα να διαφοροποιήσω το concept της εκπομπής και ήθελα να δημιουργήσω μια σκαλέτα με βάση τη δική μου εμπειρία και τα δικά μου δεδομένα. Έπρεπε να αλλάξει η λειτουργία της ομάδας μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ήταν πολύ δύσκολο να βάλω όρια και να χτίσω μια εκπομπή από το μηδέν. Μου πήρε καιρό.

Έφτασες στα όριά σου σε σημείο να σκεφτείς την αποχώρηση;

Όχι, ποτέ. Είμαι επαγγελματίας. Και η συνέπειά μου θέλω να με χαρακτηρίζει. Την τελευταία χρονιά στην εκπομπή έφθασα στα όριά μου με την Κωνσταντίνα. Ένα διάστημα οι σχέσεις μας ήταν αρκετά τεταμένες. Γενικά είχα ομαλή συνεργασία, αλλά τους τελευταίους μήνες κάπου δεν τα βρίσκαμε. Έβαλα λοιπόν όρια και η Κωνσταντίνα το σεβάστηκε.

Έπειτα από μια χρονική απόσταση, πώς αποτιμάς τη συγκεκριμένη συνεργασία;

Πολύ περίεργη. Ξεκίνησε από το «Μες στην καλή χαρά» που ήταν δημιούργημα άλλων ανθρώπων. Την τελευταία χρονιά, με τη Σπυροπούλου και την Καραβάτου η εκπομπή άλλαξε. Ξεκίνησε περίεργα η συνεργασία μας λοιπόν. Τα πρώτα δύο χρόνια στο «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» δεν είχα την αρχισυνταξία, οπότε δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα, αλλά από την άλλη ζοριζόμουν γιατί βάσει της εμπειρίας μου έβλεπα πως η σκαλέτα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έλεγα βέβαια τη γνώμη μου, αλλά όταν δεν είσαι αρχισυντάκτης δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ξεκίνησε λοιπόν η συνεργασία μας με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δύσκολα και κατέληξε τώρα να έχω μια σχέση ειλικρινή. Αυτά που έπρεπε να της έχω πει, της τα έχω πει, όπως και εκείνη αντίστοιχα σε εμένα. Μιλάμε στο τηλέφωνο, βρισκόμαστε για καφέ, αλλά η σχέση μας πέρασε πολλά στάδια. Η Σπυροπούλου ενηλικιώθηκε μαζί μου τηλεοπτικά αφού περάσαμε μαζί τις παιδικές ασθένειες.

Θα συνεργαζόσουν ξανά με την Κωνσταντίνα σε εκπομπή;

Δεν μπορώ να απαντήσω. Με κανέναν που έχω συνεργαστεί δεν λέω «ποτέ ξανά». Είναι θέμα συγκυριών και συνθηκών.

Με ποιον παρουσιαστή που δεν έχεις συνεργαστεί θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα είχε ενδιαφέρον να δουλέψω με τον Κώστα Τσουρό. Υπάρχει, νομίζω, μια κοινή βάση και θα προέκυπτε και αντίθεση γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Σίγουρα θα δούλευα ξανά μαζί με την Ελένη Μενεγάκη. Γελούσαμε με την καρδιά μας.

Υπάρχουν πλέον μοιρασμένοι ρόλοι στα πάνελ;

Ναι, υπάρχουν και φαίνεται. Εγώ δεν λειτούργησα ποτέ έτσι ως αρχισυντάκτης. Όλο αυτό το πράγμα κάποια στιγμή καταρρέει. Είναι από την άλλη το επιθυμητό να διαλέγεις στη σύνθεση μιας εκπομπής διαφορετικούς χαρακτήρες. Στο «Έλα χαμογέλα» δεν κάναμε ποτέ σύσκεψη τύπου «Εσύ θα πεις αυτό, εγώ θα πω αυτό».

T

«Καλοκαίρι #not». Πώς προέκυψε ο τίτλος της εκπομπής;

Ηλίας Γκότσης: Σημαίνει πως θα περάσουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα. Η εκπομπή είναι καθημερινή. Θα είμαστε μια ευχάριστη πρωινή παρέα. Κάποιοι ακούγοντας και μόνο τη λέξη «καλοκαίρι» φέρνουν στο μυαλό τους παραλίες και διακοπές. Για εμάς θα είναι στο στούντιο. Έγινε λοιπόν μια κουβέντα και στο τραπέζι έπεσαν δύο - τρεις προτάσεις για τον τίτλο της εκπομπής. Άρεσε σε όλους μας και καταλήξαμε σε αυτό.

Τι θα δούμε στην πρωινή καλοκαιρινή εκπομπή του Open;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείτε να βγάζουμε τον εαυτό μας. Αυτό θέλουμε. Όταν είμαστε μαζί γελάμε πολύ. Είμαστε μια παρέα που βγάζει γέλιο και πλάκα. Εχουμε κοινό χαρακτηριστικό το χιούμορ. Νομίζω πως από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη πρόβα δέσαμε. Τα ήξερα τα παιδιά και από πριν. Τώρα λοιπόν το καλοκαίρι αρχίζει μαζί μας. Ο βασικός σκελετός της εκπομπής είναι ψυχαγωγικός. Όμως θα έχει και ενημέρωση και παιχνίδια και κλασικές στήλες, όπως η μαγειρική. Θα δείτε και καινούργια πράγματα που ετοιμάζουμε μαζί με την Κατερίνα και τον Παύλο. 

Είσαι γυμναστής. Θα σε δούμε σε ασκήσεις on camera;

Σε μόνιμη βάση όχι. Δεν θα υπάρχει ως στήλη. Θα δίνουμε όμως συμβουλές και για γυμναστική και γενικότερα για ευεξία και υγεία. Και το ζητά ο κόσμος το καλοκαίρι.

Είναι η πρώτη σου τηλεοπτική απόπειρα στην παρουσίαση. Μετά τη νίκη στο «Survivor 2» φαντάζομαι είχες και άλλες προτάσεις. Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη;

Πράγματι υπήρξαν και άλλες προτάσεις νωρίτερα και τις απέρριψα. Βασικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο για γυμναστική. Και πράγματι τον υλοποίησα. Δημιούργησα το νέο μου γυμναστήριο στο Νέο Ψυχικό. Στη συγκεκριμένη τηλεοπτική πρόταση απάντησα θετικά όταν μου είπαν την υπόλοιπη ομάδα: την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Παύλο Σταματόπουλο. Επίσης το διάστημα που θα είναι η εκπομπή στον «αέρα» θα είμαι και εγώ πιο χαλαρός με τις προπονήσεις. Οπότε ήταν και θέμα timing.

Σε ενδιαφέρει μια καριέρα πλέον σε ρόλο παρουσιαστή;

Είναι το πρώτο μου εγχείρημα και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως ό,τι κάνω θέλω να το κάνω καλά και αυτό ισχύει και για το «Καλοκαίρι #not». Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Έχεις άγχος για την πρεμιέρα;

Ναι, φυσικά. Είναι κάτι καινούργιο για μένα, αλλά ο Παύλος και η Κατερίνα με βοηθούν να νιώσω άνετα και πιστεύω αυτό είναι το πολύ σημαντικό στην τηλεόραση. Να είσαι ο εαυτός σου.

«Survivor Ελλάδα - Τουρκία». Τελικά είχες πρόταση να πάρεις μέρος;

Υπήρξε πρόταση μόνο στη φάση που επέστρεψαν κάποιοι παλαιότεροι παίκτες του παιχνιδιού. Εκείνη τη στιγμή δεν γινόταν. Την απέρριψα.

T

Πώς σου φάνηκε το παιχνίδι φέτος; Και θέλω να μου πεις τη γνώμη σου και για τον τελικό.

Δεν το παρακολούθησα πολύ. Η Κατερίνα Δαλάκα ήταν πολύ καλή παίκτρια. Γνώριζα τις δυνατότητές της. Την αγάπησε ο κόσμος πολύ από τον περσινό δεύτερο κύκλο του παιχνιδιού. Δίκαια κέρδισε.

Αν σου γινόταν πρόταση στο μέλλον θα ξαναπήγαινες;

Δεν σκέφτομαι πολύ μακριά. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Αφήνω ένα παραθυράκι για το μέλλον.

Η νίκη σου τι σου άφησε;

Αρνητικό δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλά θετικά. Το «Survivor» ήταν μάθημα ζωής, κατάφερα να νικήσω και εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο.

Σε πειράζει που φέτος δεν θα κάνεις διακοπές;

Μου αρέσω να δουλεύω και να εξελίσσομαι. Είναι πρόκληση για μένα. Τώρα λοιπόν δεν σκέφτομαι τις διακοπές, «Καλοκαίρι #not».

Τους λογαριασμούς σου στα social media τους διαχειρίζεσαι μόνος σου;

Ναι και απαντώ και σε όσο περισσότερα μηνύματα μπορώ.

Σε άσεμνα μηνύματα πώς αντιδράς;

Ανάλογα. Συνήθως δεν απαντώ.

Στα προσωπικά σου πώς είσαι αυτήν την περίοδο;

Είμαι αφοσιωμένος στα επαγγελματικά μου.

Τα δημοσιεύματα που σε ήθελαν ζευγάρι με τη Σόφη Πασχάλη σε ενόχλησαν;

Ξέρω πώς λειτουργεί ο χώρος. Θα ακουστούν κάποια πράγματα. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι εσύ. Δεν έχω αφήσει να με ενοχλήσει κάτι.

Ετοιμάζετε όμως κάτι επαγγελματικό μαζί...

Πράγματι, έτσι είναι. Ετοιμάζουμε μια ταξιδιωτική εκπομπή. Έχουμε κάνει γυρίσματα σε Κένυα και Ιορδανία. Έχει βγει πολύ καλό υλικό και πιστεύω πως από Σεπτέμβρη θα πάρει και αυτό τον δρόμο του.

Παύλος ΣταματόπουλοςΗλίας ΓκότσηςΚατερίνα ΖαρίφηΚαλοκαίρι #notOpen TV