Τηλεόραση|12.08.2019 19:17

Γυναίκα χωρίς όνομα: Δύο εγκυμοσύνες και νέοι έρωτες φέρνουν ανατροπές

Φωφώ Μπόνιου

«Κινητήριος δύναμη για άλλη μια φορά θα είναι ο έρωτας» μας εξομολογείται η γνωστή ηθοποιός -η οποία συμμετέχει στη σειρά παίζοντας τον ρόλο της Αλίκης-, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι νέες σχέσεις που θα προκύψουν θα φέρουν ανατροπές στη ζωή των ηρώων μας.

«Οι εξελίξεις θα είναι σαφέστατα πιο συνταρακτικές. Ηδη τα όρια τα ανθρώπινα, της τύχης μας, της θέλησής μας, των αναγκών μας, τα οποία μπήκαν σε κάποια αμφισβήτηση ως προς το πού μπορούν να φτάσουν, προχωρούν σε μια νέα διερεύνηση. Προχωράμε ένα βήμα παραπάνω αυτήν τη χρονιά στο ίδιο μοτίβο και πάλι, αλλά ισορροπώντας στα όρια ανάμεσα στην ελευθερία, την αγάπη, την ανθρωπιά, την αρρώστια. Αναφέρομαι στα όρια της πίστης που έχουμε σε αυτά που αγαπάμε, στους ανθρώπους που αγαπάμε, στους ανθρώπους που φέρνουμε στον κόσμο και στις διάφορες εκφάνσεις που έχει η αγάπη στη ζωή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σεναριογράφος της σειράς, αποκαλύπτοντας τις πρώτες εξελίξεις των ηρώων της σειράς, παλιών αλλά και νέων.

ΚΑΤΙΑ – ΝΙΚΟΣ – ΑΡΓΥΡΗΣ

Στη ζωή της Κάτιας (Μαριάννα Τουμασάτου) εισβάλλει ένας άνθρωπος από το παρελθόν με σκοτεινή προσωπικότητα. Δεν δείχνει το αληθινό του πρόβλημα, είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, γι’ αυτό και είναι έτσι, αλλά παρουσιάζεται στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το παρελθόν του σαν ένας άνθρωπος συμπαθητικός, κοινωνικός και ευχάριστος. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος (Κώστας Φαλελάκης) κρύβει ένα σκοτεινό παρελθόν, ένα δύσκολο παρελθόν μέσα στο οποίο εμπλέκεται και η Κάτια. Και έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής της θέλοντας να της προσφέρει αυτό που νομίζει ο ίδιος ότι είναι θετικό γι’ αυτήν, εκπληρώνοντας μια δική του ανάγκη και δυσκολεύοντας πάρα πολύ τη δική της ζωή. Ουσιαστικά της προσφέρει μια ζωή που η Κάτια δεν θα επέλεγε ποτέ και την αναγκάζει να υπάρξει μέσα στον δικό του κόσμο.

Ταυτόχρονα η Κάτια γνωρίζεται με τον Αργύρη που θα υποδυθεί ο Αλέξανδρος Σταύρου. Είναι ένας θετικός, ειλικρινής χαρακτήρας. Εχει και αυτός στη ζωή του περάσει διάφορα, αλλά τον έχει κερδίσει η θετική μεριά της ζωής και όχι ο αρνητισμός. Είναι ένας άνθρωπος που θα βρεθεί στη ζωή της Κάτιας φέρνοντάς της μια ισορροπία, ένα απόθεμα αγάπης. Μεταξύ τους θα δημιουργηθεί μια σχέση που θα περάσει από πολλές δυσκολίες γιατί από τη φύση της είναι μια σχέση που ενώ δεν θα έπρεπε, είναι απαγορευμένη. Σε βάθος χρόνου θα υπάρξει σχέση και σίγουρα αυτοί οι δύο θα περάσουν από διάφορες καταστάσεις. Η Κάτια βρίσκεται να μην έχει συμμάχους, να παλεύει μόνη της με πάρα πολλά αντίξοα πράγματα που φυτεύονται στη ζωή της από τον Νίκο.

ΜΑΡΙΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι δύο ήρωες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί. Το θέμα της Κάτιας θα επηρεάσει τη ζωή της Μαρίνας (Ντόρα Μακρυγιάννη), θα μείνει πίσω η σχέση της με τη Μελίτη, γιατί θα προσπαθήσει να ανακτήσει τη σχέση της με την Κάτια. Και παράλληλα θα δημιουργηθούν καταστάσεις που θα φέρουν προβλήματα σε αυτή την τόσο όμορφη και αρμονική σχέση Μαρίνας - Μιχάλη (Θανάσης Πατριαρχέας) που ούτε κι οι ίδιοι τα περιμένουν. Ο Μιχάλης προχωράει επαγγελματικά σε κάτι καινούργιο με τον Γιώργο. Εγκαταλείπει την καριέρα και κάνουν μαζί με τον Γιώργο μια νέα δουλειά.

ΡΕΝΑ – ΑΝΔΡΕΑΣ

Η Ρένα (Μαρκέλλα Γιαννάτου) θα μείνει έγκυος και αυτό την κάνει πολύ χαρούμενη και της δημιουργεί το άγχος να διατηρήσει την κύησή της. Από κει και πέρα έρχονται και άλλα προβλήματα στη ζωή της. Παρόλο που η ζωή της με τον Ανδρέα (Αντώνης Βλοντάκης) είναι αρμονική, είναι ένα όμορφο ζευγάρι ερωτευμένο που ξεπερνά τις δυσκολίες και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Θα ζήσουν μια ανατροπή για την οποία δεν υπάρχει γιατί και δεν υπάρχει απάντηση. Αλλά από κει και πέρα εκεί μπαίνει η πρόκληση της πίστης,της θέλησης και της αγάπης.

ΙΩΑΝΝΑ

Είναι μια γυναίκα που έχει ήδη περάσει δοκιμασίες όταν τη γνωρίζουμε. Η Ιωάννα (Δανάη Σκιάδη), που τη βλέπουμε αρκετά ταλαιπωρημένη από τη ζωή, έχει χάσει την ελπίδα, είναι πολύ μόνη, επιβιώνει δύσκολα, θέλει να κρατήσει το μωρό που είναι μέσα της, αλλά ξέρει ότι δεν έχει τη δυνατότητα, μια και αντιμετωπίζει οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δεν έχει κανέναν, το δίλημμά της είναι μεγάλο, δεν μπορεί να στραφεί στον πατέρα του παιδιού της και βρίσκει συμπαραστάτες της τη Ρένα, τη Μαρίνα και τον Γιώργο. Και από κει και πέρα συμβαίνει μια ανατροπή που ναι μεν της επιτρέπει να αποκτήσει τη δυνατότητα να μη δώσει το παιδί της. Στην πορεία όμως θα έρθει αντιμέτωπη με το δίλημμα να μείνει μόνη της, να διεκδικήσει τον πατέρα, να προσφέρει στο παιδί της μια οικογένεια. Αντιμετωπίζει έντονα διλήμματα και σε σχέση με το πώς θα χειριστεί το θέμα του παιδιού της. Θα τη δούμε να ερωτεύεται και να την ερωτεύονται.

ΕΛΛΗ

Η Ελλη (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη) χωρίς την Κάτια νιώθει χωρίς υποστήριξη. Αντιδρά στη σχέση του πατέρα της με τη Σοφία, έχει διάφορα θέματα ανασφάλειας. Αυτό δημιουργεί κλυδωνισμούς και στη σχέση της με τον Αρη, ο οποίος βλέπει τα πράγματα από άλλο πρίσμα. Η Ελλη φοβόταν την ύπαρξη του παιδιού, αλλά δεν είναι ένα γεννημένο κακό πλάσμα. Στην πορεία πάλι βρίσκεται ανάμεσα σε προκλήσεις και σε διάφορα τρίγωνα ερωτικά που καμιά φορά δημιουργούνται χωρίς την πρόθεση των ηρώων.

ΚΩΣΤΗΣ – ΚΛΕΙΩ

Στη ζωή του Κωστή (Πάνος Νάτσης) μπαίνει ένα νέο πρόσωπο, στο οποίο ο ήρωας βλέπει μια αγάπη, μια σχέση που θα μπορούσε να είναι γι’ αυτόν το επιθυμητό. Στην πορεία ανακαλύπτει ότι τελικά όλοι έχουμε ένα παρελθόν που μπορεί να είναι πραγματικό. Η συγκεκριμένη κοπέλα, η Κλειώ (Εριέττα Μανούρη), έχει παρελθόν. Ο Κωστής προσπαθώντας να τη βοηθήσει να σταθεί απέναντι στο τραύμα της το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τα πράγματα χειρότερα και να τα φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχει επιστροφή παρά μόνο αν αυτή η κοπέλα βρει δικαίωση σε σχέση με το τραύμα που έχει υποστεί. Της συμπαραστέκεται, τη βοηθάει, αλλά από μια σύμπτωση, από μια τραγική ειρωνεία, συμβαίνει να της σκάψει ακόμη περισσότερο το τραύμα της.

ΜΑΡΘΑ – ΦΩΤΗΣ

Η σχέση τους θα περάσει από διάφορα στάδια. Δεν μένουν μαζί πια. Ο Φώτης (Στράτος Τζώρτζογλου) αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Εχει τη γνωριμία με την κόρη του, το θέμα της Κάτιας, τη μικρή Μελίτη. Αντιμετωπίζει τη θετική κατάσταση μιας οικογένειας που δεν είχε ποτέ. Η Μάρθα (Ταμίλα Κουλίεβα) από την άλλη είναι το αντίπαλον δέος, έχοντας μέσα της την ανάγκη να κρατήσει τη Μαρίνα σαν δική της κόρη. Και μόνο αυτό το πράγμα δημιουργεί καχυποψία, τους αφήνει μαζί, αλλά δεν τους γαληνεύει και δεν τους δίνει ευτυχία.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο Γεράσιμος Χατζής (Ευθύμης Γεωργόπουλος), ο οποίος είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Δημήτρη Μακρή σαν επιχειρηματίας. Είναι ένας άνθρωπος έξυπνος, πανούργος, ένας άνθρωπος που το μυαλό του σκέφτεται σαν τον άνθρωπο που παίζει σκάκι. Σχεδιάζει τα πράγματα, τα οργανώνει και όλα πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζει. Είναι από τους ανθρώπους που πετυχαίνουν ό,τι βάζουν στο μυαλό τους. Είναι γοητευτικός, είναι ένας άνδρας που ξέρει να φερθεί, έχει το προσωπείο που μπορεί να σκέφτεται το χειρότερο, αλλά μπορεί να το καλύψει, γοητεύει τις ηρωίδες, αλλά ερωτεύεται και αυτός. Ο έρωτας γι’ αυτόν γίνεται η αχίλλειος πτέρνα του, γίνεται αυτό που θα τον οδηγήσει μέχρι την καταστροφή. Γιατί δεν μπορεί να δεχθεί κάτι που υπάρχει, κάτι που δεν ελέγχει. Και έτσι θα φέρει διάφορες ανατροπές και στη δική του ζωή και στη ζωή των άλλων ηρώων. Μία θα ερωτευτεί, αν και νιώθουμε ότι έχει ερωτευτεί παραπάνω από μία. Κάποια στιγμή θα τον δούμε να ερωτεύεται τη Μαρίνα.

Γυναίκα χωρίς όνομαΜαριάννα Τουμασάτου