Τηλεόραση|18.05.2021 17:21

Το Κόκκινο Ποτάμι στο Open TV: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα (pics)

Άκης Φωτόπουλος

Tις τελευταίες εβδοµάδες τα γυρίσµατα της σειράς του Open «Το κόκκινο ποτάμι» πραγµατοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στα Τρίκαλα αλλά και στο Παρίσι. Το «TV Εθνος» ήταν εκεί. Ένας ολόκληρος κόσµος από ηθοποιούς, σκηνοθέτη, µακιγιέρ, σκηνογράφο, ενδυµατολόγο και τεχνικούς βρίσκεται σε εγρήγορση για τις ανάγκες των γυρισµάτων. Το βίντεο καταγράφει, οι σκηνές επαναλαµβάνονται πολλές φορές.

Η ιστορία, που είναι βασισµένη στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, αρχίζει στην κωµόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νοµού Αγκύρας τον Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε τη µόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη.

Ένας αρραβώνας σκοπιµότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύµφωνα µε τον µουσουλµανικό νόµο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια µετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που θα βρεθεί αντιµέτωπος µε πολλά δεινά. 

Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι
Το κόκκινο ποτάμι

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση της σειράς του Open:

Open TVΚόκκινο ποτάμιΓενοκτονία Ποντίων