Τηλεόραση|09.09.2019 11:36

Κριτική για το 8 λέξεις του ΣΚΑΪ - Η τηλεθέαση στο πρώτο επεισόδιο

Άκης Φωτόπουλος

Στη σειρά «8 Λέξεις» κυριαρχεί από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός βρίσκεται στις περισσότερες σκηνές της καινούργιας του αυτής δουλειάς, που σε αρκετούς θύμισε την πάλαι ποτέ σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Ακόμα και όταν δεν βλέπουμε σκηνές με τον Γεωργίου, οι συμπρωταγωνιστές του μιλούν γι' αυτόν!

Η υπόθεση

Ο Οδυσσέας (Ανδρέας Γεωργίου) είναι ένας ζωγράφος που ζει στην Κέρκυρα και ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της πρώτης μεγάλης του έκθεσης στη Ρώμη. Η Ηλιάνα (Ειρήνη Καραγιώργη) είναι ο παντοτινός του έρωτας, μόνο που είναι παντρεμένη με τον Μιχαήλ (Ιάσονας Παπαματθαίου), τον μεγάλο αδελφό του Οδυσσέα. Ο έρωτας, η ελπίδα για την πραγμάτωσή του και τα όνειρα των ηρώων μπλέκονται ανάμεσα σε πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες που ως στόχο έχουν να καταστρέψουν όσους κρατούσαν μέχρι τώρα τα μεγάλα μυστικά.

Κλασική σαπουνόπερα

Η ιστορία, αν και ενδιαφέρουσα, δεν κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής σε σχέση με παλαιότερες αυτού του είδους μιας και ακολουθεί την πεπατημένη ακολουθώντας την κλασική συνταγή: μυστήριο - ίντριγκα - πάθος. Μια δραματική σειρά που στηρίζεται σε ένα μείγμα δοκιμασμένων ηθοποιών όπως είναι η Πέμη Ζούνη που υποδύεται τη μητέρα των δύο αδελφών, η Θάλεια Ματίκα, ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος, που του αρέσει να κυνηγάει τέτοιους ρόλους, μιας και ο συγκεκριμένος είναι κομμένος και ραμμένος στο ταμπεραμέντο του και το δικό του στυλ!. Η σειρά, όπως έδειξε, θα προσφέρει και άφθονο «οφθαλμόλουτρο»!

Η τηλεθέαση

Στο γενικό σύνολο, οι «8 Λέξεις» κατέγραψαν μερίδιο τηλεθέασης της τάξης του 21,1%, ενώ στο δυναμικό κοινό σημείωσαν μέσο όρο 18%.

Ανδρέας Γεωργίου8 λέξεις