Τηλεόραση|11.09.2019 12:51

Δέσποινα Βανδή - X Factor πρεμιέρα: Δεν συμφωνώ πάντα με την κριτική επιτροπή

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η Δέσποινα Βανδή έχοντας κάνει τα τελευταία χρόνια θεαματική αλλαγή στην καριέρα της και με τον κόσμο να την έχει αγαπήσει περισσότερο και να τη στηρίζει σε κάθε της βήμα, δεν επαναπαύεται, εξελίσσεται και παρουσιάζει κάθε φορά ένα νέο δείγμα του εαυτού της, που την πάει πιο ψηλά στα μάτια των θαυμαστών της.

Ο φετινός χειμώνας προβλέπεται πολύ δημιουργικός για την ίδια, αφού ετοιμάζεται να παρουσιάσει το «Χ Factor» στο Open TV. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, για πρώτη φορά σε ρόλο παρουσιάστριας, με τη μεγάλη μουσική της εμπειρία, τη μοναδική σκηνική της παρουσία και το ξεχωριστό επικοινωνιακό της χάρισμα, δίνει το ρυθμό στο μεγαλύτερο μουσικό σόου της τηλεόρασης, που θα κάνει πρεμιέρα σήμερα (11/9) στις 21:00

Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του «X Factor», τη συναντάω στο κέντρο της Αθήνας, καθόμαστε κάπου απόμερα για να μην ενοχλούμε και ξεκινάμε την κουβέντα μας. Ακούει πολύ προσεκτικά την πρώτη μου ερώτηση, μοιάζει συγκροτημένη, ενώ δεν βιάζεται να απαντήσει. «Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει από το θέατρο τα τελευταία χρόνια, πιστεύετε πώς θα σας βοηθήσει στην παρουσίαση του μουσικού σόου;», την ρωτάω. «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να με ρωτήσεις δεν το είχα ποτέ σκεφτεί. Αν υπάρχει ένας κοινός άξονας σε αυτά τα δύο είναι ότι αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είτε κάνεις τηλεόραση είτε κάνεις τραγούδι και θέατρο είναι η αλήθεια σου», τονίζει. 

Στην πρώτη φάση του «X Factor» τον πιο κρίσιμο και δύσκολο ρόλο της επιλογής, τον έχουν οι κριτές: O μοναδικός Χρήστος Μάστορας, ο πολυτάλαντος frontman των Melisses, του πιο δημοφιλούς και πετυχημένου ελληνικού γκρουπ σήμερα. H δυναμική Μελίνα Ασλανίδου, μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, με μοναδική χροιά φωνής και διαχρονικά τραγούδια. Ο μετρ των ερτζιανών, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, ένας από τους διασημότερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στη χώρα μας. O Γιώργος Θεοφάνους, ο μεγαλύτερος σύγχρονος συνθέτης της γενιάς του, που έχει υπογράψει τις πιο μεγάλες επιτυχίες για κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές.

«Η χημεία των κριτών είναι υπέροχη. Αν είχα μία πέμπτη καρέκλα, νομίζω πως κάποιες στιγμές λίγο θα μαλώναμε μεταξύ μας. Ευτυχώς, όμως, που έχω μόνο τον ρόλο της παρουσιάστριας», λέει χαμογελώντας, ενώ αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι στον χαρακτήρα κάθε κριτή που να ξεχωρίζει. Φαίνεται και πάλι σκεπτική. «Αντίκρισα έναν Χρήστο Μάστορα περισσότερο ώριμο σε σχέση με την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί στην τηλεόραση, χωρίς όμως να χάνει τον αυθορμητισμό και το χιούμορ του. Οι τοποθετήσεις του είναι πιο τεκμηριωμένες. Επίσης, μία πολύ διαφορετική Μελίνα. Είναι περισσότερο ουσιαστική και to the point στις κρίσεις της. Έναν Θεοφάνους αυστηρό, όπως τον είχαμε συνηθίσει και στα προηγούμενα μουσικά σόου. Ωστόσο, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μας αιφνιδιάζει με τη γενναιοδωρία του. Και έναν Τσαουσόπουλο πολύ πιο αυστηρό απ' όλους», επισημαίνει. 

Ασλανίδου, Σιλβεστριάδου (Διευθύντρια Open TV) και Βανδή (Copyright: NDP)

Το μεσημέρι της Τρίτης (10/9), πραγματοποιήθηκε η avant premiere του πρώτου επεισοδίου του «X Factor» στο Μικρό Παλλάς. Τη ρωτάω να μου πει τις πρώτες της εντυπώσεις. «Καταπληκτικό. Το αποτέλεσμα ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν υπέροχο επειδή είχα δει πόσο δεμένοι ήταν όλοι μεταξύ τους. Η κριτική επιτροπή είναι μία όμορφη παρέα. Σε κάποια σημεία συγκινήθηκα, ενώ σε κάποια άλλα γέλασα με τους διαγωνιζόμενους. Είναι ένα ευχάριστο πρότζεκτ». 

Στη σκηνή του «X Factor» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους οι υποψήφιοι που πίστεψαν στο ταλέντο τους, ξεπέρασαν τις αναστολές τους και αποφάσισαν να διεκδικήσουν με πάθος το όνειρό τους. Για να φτάσουν μέχρι τη μεγάλη νίκη, όμως, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία τέσσερα συναρπαστικά στάδια: τις Auditions, το Bootcamp, τα Chairs και φυσικά τα φαντασμαγορικά live shows. Όλοι έχουν πείσμα, ταλέντο και όνειρα, όμως μόνο ένας διαθέτει το «X Factor» και θα αναδειχθεί νικητής, κερδίζοντας 50.000 ευρώ και το «χρυσό» συμβόλαιο με μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες, την Panik Records.

«Έχω γνωρίσει κάποιους παίκτες καθώς έζησα όλη τη διαδικασία των Chairs. Έχω δει με ποιους παίκτες θα πάει ο κάθε κριτής στα live show. Πραγματικά, υπάρχουν εξαιρετικές φωνές. Επειδή, όμως, κάθε live είναι διαφορετικό και προσφέρει κάτι άλλο, θα κρατήσω αυτό που λένε στο χωριό μου: "Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό"», καταλήγει η δημοφιλής τραγουδίστρια. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πρεμιέρα του «X Factor» στο Open TV έχει ήδη αρχίσει και όλοι ανυπομονούμε να δούμε τη Δέσποινα Βανδή στη μικρή οθόνη. 

Open TVX FactorπρεμιέραΔέσποινα Βανδή