Τηλεόραση|01.10.2019 17:51

Αλέξης Μίχος: Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Τον έτρεμα μέχρι το τέλος»

Newsroom

Ο 27χρονος Αλέξης Μίχος από τη Ζάκυνθο, ο νεαρός που σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018 με τρεις σφαίρες, εξομολογείται τις τραγικές στιγμές που έζησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη (1/10, 23:40, Alpha). Στην πρώτη εκπομπή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η παρουσιάστρια ασχολείται με την ιστορία του πατροκτόνου Αλέξη Μίχου από τη Ζάκυνθο.

Το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς έφερε στο φως και ένα τεράστιο οικογενειακό δράμα. Όπως μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο, ο Αλέξης και τα αδέρφια του ήταν θύματα άγριων βασανιστηρίων και κακοποίησης από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Αλέξης Μίχος

Σήμερα, ο νεαρός Αλέξης είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και μιλά για πρώτη φορά δημόσια, ζητά «συγγνώμη» για την πράξη του και υποστηρίζει πως δυστυχώς ήταν… μονόδρομος για εκείνον.

Με τρεμάμενη φωνή εξιστορεί πως ο άνθρωπος που τον έφερε στη ζωή τον έκανε να υποφέρει καθημερινά και τον εξευτέλιζε στους συνομήλικούς του. Τα όσα υποστηρίζει συγκινούν και συγκλονίζουν: «Τον έτρεμα, ακόμα και πριν κάνω ό,τι κάνω τον φοβόμουν αυτόν τον άνθρωπο. Πολλές φορές κλειδωνόταν στις τουαλέτες η μητέρα μου, να γλιτώσει και εμείς φωνάζαμε, κλαίγαμε, ουρλιάζαμε. Kαι θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να λέει "θα βγει η μάνα σας, δεν θα βγει; Θα δείτε τι θα της κάνω"».

Δείτε το τρέιλερ:

«Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα»

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα. «Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα, δυστυχώς. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα» είχε πει μετά την αποφυλάκισή του.

Από τη μέρα του εγκλήματος δε θυμάται τίποτα, όπως είπε. «Δεν ήμουν εγώ, όπως είπα και στο δικαστήριο. Ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού». Όσο για το αν έχει να θυμάται κάτι καλό από τον πατέρα του, απάντησε: «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό. Δεν ένιωσα την αγάπη του δυστυχώς, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι».

ΖάκυνθοςπατροκτόνοςΑλέξης Μίχος