Τηλεόραση|02.12.2019 09:14

Ισαβέλλα Δάρρα: Δεν θα πήγαινα στο GNTM

Άκης Φωτόπουλος

H Ισαβέλλα Δάρρα που στα 19 της κατέκτησε τον τίτλο της «Αναπληρωματικής Μις Ελλάς» και την ίδια χρονιά εξελέγη «Μις Ευρώπη» περνά από… κόσκινο το ριάλιτι του Star, κρίνει τους κριτές και αποκαλύπτει τα επόμενα επαγγελματικά βήματά της.

Παρακολουθείτε το Greece's Next Top Model; Ποια είναι η γνώμη σας;

Ναι, το βλέπω μέσω ίντερνετ στο  YouTube. Κοιτάξτε, είναι ένα ριάλιτι πρόγραμμα που εγώ δεν θα επέλεγα να πάω ως διαγωνιζόμενη. Γενικά δεν μου αρέσουν τα ριάλιτι. Δεν συμφωνώ με την έκθεση της προσωπικής ζωής, των συμπεριφορών κ.τ.λ.

Από όσα βλέπετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει;

Δεν μ’ αρέσει γενικά όλο το κόνσεπτ. Αναδεικνύεται η ιδεολογία του ανταγωνισμού. Πως να βάλει τρικλοποδιά η μια κοπέλα στην άλλη για να μπορέσει να προχωρήσει. Ε, δεν λειτουργεί έτσι ο χώρος της μόδας. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Δηλαδή θεωρείτε κάπως ψεύτικη όλη αυτή την εικόνα που βγάζει το «GNTM» προς τα έξω;

Αναγνωρίζω ότι δίνεται η ευκαιρία στις διαγωνιζόμενες κοπέλες να μάθουνε πράγματα πιο νωρίς, δηλαδή να κάνουνε ορισμένες ιδιαίτερες φωτογραφίσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα τους έπαιρνε πολύ χρόνο. Απλά δεν με αρέσει ο τρόπος παρουσίασης των δοκιμασιών.

Συμφωνείτε με τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα κορίτσια (είδαμε να κατεβαίνουν κτίρια, να φωτογραφίζονται με φίδια, με κότες κ.λπ.);

Με τα πουλερικά ήταν μια χαρά. Το να κατεβαίνουν όμως από κτίρια και δεν το έχω κάνει ποτέ εγώ όσο ήμουν μοντέλο και δε νομίζω ότι το έχει κάνει ποτέ και κάποιο άλλο μοντέλο. Ακόμη και μοντέλα επιτυχημένα δεν έχω δει να κατεβαίνουν από κτίρια. Σε ότι αφορά τα φίδια και πάλι εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους φωτογράφιση. Δύο – τρία μοντέλα του εξωτερικού να έχουν φωτογραφηθεί με φίδια. Η παραγωγή της εκπομπής προσπαθεί να δείξει κάτι πιο ακραίο για τους ευνόητους λόγους. Είτε για να τρομάξει λίγο τις κοπέλες και να δημιουργήσει περισσότερη ένταση, είτε για λόγους τηλεθέασης.

Ποιες κοπέλες από τις τρεις διαγωνιζόμενες, Κάτια, Άννα – Μαρία και Κέισι, που φέρονται να είναι στον τελικό, προκρίνετε ως φαβορί;

Για εμένα φαβορί είναι η Κέισι.

Από τις κοπέλες που συμμετέχουν στο «GNTM» υπάρχουν κάποιες που θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο του μόντελιγκ;

Βεβαίως. Όλες αυτές που έχουνε μείνει στο παιχνίδι σήμερα, νομίζω ότι θα μπορούσαν με την κατάλληλη δουλειά να ασχοληθούν με το μόντελινγκ.

Οι κριτές που συμμετέχουν στο ριάλιτι μόδας είναι ικανοί να κρίνουν τα κορίτσια;

Βεβαίως. Με τη Βίκυ και την Ιλιάνα έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Τις ξέρω και προσωπικά. Η Βίκυ βγάζει προς τα έξω τη μεγάλη εμπειρία της και θεωρώ ότι είναι πολύ σωστά όσα λέει στα κορίτσια. Αλλά και οι άλλοι τρεις κριτές θεωρώ ότι κάνουν σωστές παρατηρήσεις στα κορίτσια. Αυτό που θα ήθελα να είναι διαφορετικό είναι το πώς λέω ή πως περνώ σε κάποιον αυτά που θέλω να του πω ή να του περάσω. Και οι τέσσερις κριτές είναι καταξιωμένοι ο καθένας στον χώρο του και δεν αμφισβητώ ότι θέλουν να βοηθήσουν τα κορίτσια.

Το πρόβλημα για μένα έχει να κάνει με την εκπομπή την ίδια. Είναι αλλιώς να σου μιλάει ένας σχεδιαστής ή φωτογράφος από το χώρο σου και αλλιώς να σου τα λέει δημόσια υπό τα βλέμματα όλων. Αυτό είναι που  θα απέφευγα εγώ και δεν θα πήγαινα ποτέ σε τέτοια εκπομπή. Την έκθεση δηλαδή και μ’ αυτό τον τρόπο που γίνεται.

Αν σας ζητούσαν να συμμετέχετε ως κριτής στο GNTM θα πηγαίνατε;

Θα μπορούσα να το κάνω, με το δικό μου τρόπο βέβαια.

Υπάρχουν συνάδελφοί σας που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στο GNTM λέγοντας ότι παρουσιάζει μια λάθος εικόνα για το χώρο της μόδας. Συμφωνείτε;

Είναι κοντά στην πραγματικότητα απλά δεν γίνεται με τον τρόπο που βλέπουμε στην οθόνη μας.

Είναι τελικά αγγελικά πλασμένος ο χώρος της μόδας;

Όχι, βέβαια. Ο χώρος της μόδας είναι όπως όλοι οι χώροι. Ο κόσμος είναι πλασμένος από τα πάντα. Το θέμα είναι τι θα σου τύχει. Κανένας χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Όλοι έχουνε τη λόξα τους, όλοι αγαπάνε αυτό που κάνουν, όλοι θέλουν να τα δώσουν όλα σ' αυτό που κάνουν, όμως με τον τρόπο τους. Αν σου κάνει ο τρόπος του άλλου, είσαι τυχερός αν δεν σου κάνει τότε πρέπει να επιμείνεις και να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου για να αντέξεις.

Είστε μητέρα ενός αγοριού. Αν είχατε κορίτσι θα το στέλνατε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό;

Όχι. Δεν είμαι υπέρ των ριάλιτι σας το είπα. Αν μου έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με την μόδα, δεν θα είχα θέμα. Θα την προετοίμαζα και θα της εξηγούσα γιατί πρέπει να ακολουθήσει το κανονικό δρόμο και όχι αυτόν μέσα από ένα ριάλιτι παιχνίδι.

Το κλίμα που βγαίνει στη μικρή οθόνη από τη συγκατοίκηση των κοριτσιών δεν είναι το καλύτερο. Εσείς όταν ήσασταν μοντέλο βιώνατε κάτι ανάλογο (καβγάδες, μπούλινγκ, κόντρες);

Εννοείται ότι δεν συνέβαιναν αυτά. Αυτή είναι μια εικόνα για να εξυπηρετήσει η εκπομπή τους δικούς της σκοπούς. Εμένα αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι οι ερωτήσεις που γίνονται στις κοπέλες όχι από τους κριτές αλλά από τους συνεργάτες της εκπομπής -στο πλαίσιο συνεντεύξεων που βλέπουμε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων-, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουνε κόντρες για την ακροαματικότητα.

Τι θα συμβουλεύατε όλα αυτά τα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελιγκ;

Να κάνουν σωστές κινήσεις. Το μόντελινγκ απαιτεί πολύ κυνήγι και πολλές θυσίες. Εγώ έφυγα στο εξωτερικό, σε μια εποχή που δεν συνηθιζόταν. Και τα κορίτσια του σήμερα αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν. Να έχουν πειθαρχία, καλή διάθεση και να αγαπούν τη μόδα.

Με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα;

Είμαι καθηγήτρια πιάνου. Όμως θέλω πλέον να ασχοληθώ με τη φωτογραφία. Θέλω να γίνω φωτογράφος μόδας. Αυτήν τη στιγμή φτιάχνω το portfolio μου και έχω σκοπό στη συνέχεια να δουλέψω στο εξωτερικό. Άλλωστε, τον μισό χρόνο βρίσκομαι στο Ντουμπάι και τον άλλο μισό στην Ελλάδα.

StarGNTMΙσαβέλλα Δάρα