Τηλεόραση|23.06.2020 14:03

Στέφανος Κοκολογιάννης: Το Mission, το έγκλημα στην Κρήτη και ο θάνατος του παιδιού του

Newsroom

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι «Mission», 16 χρόνια μετά το τέλος του παιχνιδιού, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα».

Ο ευέξαπτος Κρητικός, που το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από το ριάλιτι του ΑΝΤ1 το 2003, μίλησε για την προσπάθειά του να αποδείξει πως δεν ήταν ένοχος ανθρωποκτονίας, μία κατηγορία που τον έστειλε για 1,5 χρόνο στη φυλακή. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον ξαφνικό θάνατο του 10 ημερών παιδιού του από ιατρικό λάθος, αλλά και για την εμπειρία του στη φυλακή, μέχρι να αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο.

«Ήμουν στη φυλακή και έβλεπα στην τηλεόραση το σπίτι μου να καίγεται»

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης αναφέρθηκε στο τραγικό έγκλημα του 2012, όταν ο αδερφός του σκότωσε έναν άνδρα για να υπερασπιστεί τον γιο του, βρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας. Ο νικητής του «Mission» βρέθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και πέρασε 1,5 χρόνο στη φυλακή: «Ο αδερφός μου σκότωσε για να υπερασπιστεί τον γιο του» είπε ο Στέφανος Κοκολογιάννης, δηλώνοντας πως μετά το έγκλημα στιγματίστηκε η οικογένειά του.

«Ο αδερφός μου ήταν στο μαγαζί του. Εκείνος πήγε στο μαγαζί του, τον πυροβόλησε και εκείνον και το παιδί του, και αυτός έκανε ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε που θα ήθελε να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το παιδί του. Υπήρξε παραπληροφόρηση και bullying από τα τοπικά ΜΜΕ, μας κατακρεούργησαν. Μόνο όταν αποφυλακίστηκα υπήρξε "φωνή" για την οικογένειά μου» περιγράφει ο ίδιος.

Στέφανος Κοκολογιάννης

«Ήμουν στη φυλακή και έβλεπα στην τηλεόραση το σπίτι μου να καίγεται» είπε για τα αντίποινα που δέχθηκε η οικογένειά του. «Μέχρι και οι παπάδες, οι άνθρωποι του Θεού, μιλούσαν για εμάς με μίσος, και έλεγα τότε, θα αλλαξοπιστήσω».

Το 2017, έξι χρόνια μετά το συμβάν, ο Σ. Κοκολογιάννης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ και η ποινή του αδερφού του Γιώργου μειώθηκε στα 23 χρόνια και αναιρέθηκαν τα ισόβια.«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάμαι τίποτα. Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που ακούει και τοποθέτησε τα πράγματα σωστά» είπε ο νικητής του «Mission».

Ο Μικρούτσικος μου είχε πει «ξέραμε ότι θα είσαι εσύ το φαβορί και ο νικητής»

Αναφορικά με το ριάλιτι και τα χρήματα που πήρε όταν νίκησε ο καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη είπε: «Είχα δει το τρέιλερ του Mission στην τηλεόραση και αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή, οπότε έστειλα μια φωτογραφία μου κι ένα "φτωχό" βιογραφικό μου. Απ’ ότι μου είπε μετά ο Ανδρέας Μικρούτσικος που κάναμε λίγη παρέα, τους κέντρισα το ενδιαφέρον και είπαν ας το βάλουμε στους 500, οι συμμετοχές είχαν φτάσει 20.000. Ο Μικρούτσικος μου είχε πει αργότερα πως "όταν ήρθες και σου κάναμε συνέντευξη, ξέραμε ότι θα είσαι εσύ το φαβορί και ο νικητής"».

Και τόνισε: «Όταν δήλωσα συμμετοχή δεν είχα στο μυαλό μου το χρηματικό έπαθλο. Προέρχομαι από οικογένεια που ήμασταν καλά οικονομικά, δουλεύαμε πολύ και δεν με ενδιέφερε το χρηματικό έπαθλο τότε».

Τα μισά λεφτά που κέρδισε από το reality, τα μοίρασε σε δώρα. «Τότε δε με ενδιέφερε το χρηματικό έπαθλο (...) Τώρα θα με ενδιέφερε. Έχω αλλάξει θεωρία».

Στέφανος Κοκολογιάννης

Στέφανος Κοκολογιάννης: «Το Survivor θα είναι διακοπές για μένα»

«Θέλω να πάω στο All Stars Survivor, θα είναι σαν διακοπές για μένα» πρόσθεσε ενώ είπε ακόμη πως δεν έτυχε της στήριξης «που είχε ο Ντάνος μετά το παιχνίδι». «Το Survivor για μένα θα ήταν διακοπές γιατί έχω δουλέψει τρελά στη ζωή μου», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ο Μικρούτσικος είναι τεράστια μορφή, μεγάλη απώλεια που δεν είναι στην τηλεόραση γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος. Θέλω να είναι καλά όπου και να' ναι, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επαγγελματία. Για δικούς του λόγους δεν είναι στην τηλεόραση».

Για το παιδί που έχασε από ιατρικό λάθος αποκάλυψε: «Είχα παντρευτεί το 2007 και γέννησε η γυναίκα μου τότε, έγινε ένα λάθος από τους γιατρούς και το παιδί πέθανε 10 ημέρες μετά αφότου γεννήθηκε. Ομολογώ πως μου στοίχισε πάρα πολύ, δεν το έχω ξεχάσει ποτέ, ασχέτως που είμαι δυνατός χαρακτήρας και όπως είπα και πριν, δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι. Μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει και έχω σηκωθεί από τις πολλές φορές που έχω "πέσει"» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
Στέφανος Κοκολογιάννης