Τηλεόραση|08.03.2020 13:14

Κόκκινο Ποτάμι: Η Ιφιγένεια φέρνει στον κόσμο τον γιο της

Newsroom

Στο νέο επεισόδιο της δραµατικής, ιστορικής σειράς «Κόκκινο ποτάμι» του Open - που θα προβληθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.00 παρακολουθούµε την περιπετειώδη πορεία της Σοφίας, της Αρίν και των κοριτσιών τους προς το Ακ Νταγ Ματέν. Ενώ ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Καζάκος) ακολουθεί τους στρατιωτικούς που τον καλούν σε επιστράτευση, η Σοφία (Τάνια Τρύπη) µε την Αρίν (∆ήµητρα Βήττα) και τις κόρες τους αποφασίζουν να πάνε πίσω στο Ακ Νταγ Ματέν. Η Αρίν αναλαµβάνει να οδηγήσει το κάρο, ενώ τα κορίτσια κλαίνε.

Στην πορεία τους µέσα στο δάσος βρίσκουν ένα ποτάµι και ξεδιψούν. Οι µικρές κάνουν µπάνιο στο ποτάµι, αλλά ο κίνδυνος παραµονεύει. Μια συµµορία Τούρκων ληστών αρπάζουν την Ειρήνη και τη Λουσίν και βιάζουν τη Σοφία και την Αρίν, που πέφτουν λιπόθυµες στο χώµα. Την ίδια στιγµή ο Αλή (Γιώργης Τσαµπουράκης) έρχεται αντιµέτωπος µε ένα δραµατικό γεγονός, τη Γενοκτονία των Αρµενίων.

Μπροστά στα µάτια του, άνθρωποι του Βαλή σκοτώνουν έναν άνδρα και ο Αλή σώζει στο παρά πέντε το παιδί ενός Αρµένιου και αποφασίζει να το φυγαδεύσει στο σπίτι του. Εκεί η Ιφιγένεια σαστίζει όταν το αντικρίζει και εντυπωσιάζεται από την απόφαση αυτή του Αλή.

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Καζάκος για το Κόκκινο ποτάμι: «Στο τέλος ελάχιστοι θα μείνουν ζωντανοί»

Την ίδια ώρα, στο Ερζερούµ η Ιφιγένεια ετοιµάζεται να φέρει στον κόσµο το παιδί της. Τα νερά σπάνε και η Μελικέ φωνάζει τη µαµή. Επειτα από µια δύσκολη γέννα ακούγεται το πρώτο κλάµα του γιου της. Το χαµόγελο επιστρέφει στα χείλη της Ιφιγένειας, που ύστερα από καιρό νιώθει ευτυχισµένη. Παρακαλεί να πουν το νεογέννητο παιδί Μιλτιάδη. Ταυτόχρονα, στο Παρίσι ο Μίλτος µε τη βοήθεια του Ζαχάρωφ παίρνει ταξιδιωτικά έγγραφα και ξεκινάει να βρει την Ιφιγένεια.

Open TVΚόκκινο ποτάμιΜανούσος Μανουσάκης