Κωνσταντίνος Καζάκος
Κωνσταντίνος Καζάκος

Κωνσταντίνος Καζάκος για το Κόκκινο ποτάμι: «Στο τέλος ελάχιστοι θα μείνουν ζωντανοί»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο ντοκτόρ Νικολαΐδης, κατά κόσµον Κωνσταντίνος Καζάκος, αποκαλύπτει στο «TV Εθνος» τις εξελίξεις σε σχέση µε τον ρόλο του στο «Κόκκινο Ποτάµι»

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος αναφέρεται στην άποψη του πατέρα του για τη σειρά του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι», σχολιάζει την τηλεοπτική συνεργασία του µε την πρώην σύζυγό του και εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν σήµερα σταρ σαν τη µητέρα του, Τζένη Καρέζη.

Εναν χρόνο πριν όταν ξεκινούσατε τα γυρίσµατα πιστεύατε ότι το «Κόκκινο Ποτάµι» θα αγαπηθεί τόσο πολύ από το κοινό; Το είχα στο µυαλό µου γιατί φαινόταν ότι θα κάνουµε µια πολύ καλή σειρά. Ηταν πολύ ωραίο το κείµενο, πολύ καλοί οι συντελεστές και ο σκηνοθέτης µας, Μανούσος Μανουσάκης, είναι εγγύηση στον χώρο. Ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του και έχει πείρα. Μακάρι να είχαµε και άλλους τέτοιους σκηνοθέτες στη χώρα µας.

Είναι φορτισµένο το κλίµα κατά τη διάρκεια των γυρισµάτων; Σίγουρα, γιατί έχει σκηνές οι οποίες είναι πολύ δυνατές και πολύ δύσκολες, κι εµείς πρέπει να βάζουµε τα δυνατά µας. Είναι φορές βέβαια που τα σκέφτεσαι όλα αυτά µε το σκεπτικό ότι δεν είναι φαντασία και είναι πραγµατικότητα. Τότε υπάρχει µια φόρτιση.

Ξέρει ο Ελληνας την Ιστορία του; Είναι η σειρά αφορµή για να µάθουµε όλοι τι συνέβη µε τον Ποντιακό Ελληνισµό; Ο Ελληνας δεν µπορώ να πω ότι την ξέρει. Μπορεί λίγο θολά, την ψιλοξέρει, ειδικά τα νέα παιδιά δεν έχουν ιδέα τι έγινε στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και παλαιότερα. Ξεχνάµε εύκολα εδώ στην Ελλάδα και πρέπει να µη συµβαίνει αυτό. Λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του είναι καταδικασµένος να κάνει τα ίδια λάθη συνέχεια και εµείς τα κάναµε. Το έχουµε αυτό ως ιδίωµα. Νιώθω ότι µε αυτήν τη δουλειά µας βάζουµε το λιθαράκι µας. Να µάθει ο κόσµος τι είχε γίνει τότε.

Τι πιστεύετε ότι εκτίµησε ο κόσµος στο «Κόκκινο Ποτάµι»; Εχει βρει µια ιστορία που είναι πολύ δυνατή, αφορά πάρα πολύ κόσµο. Η ποιότητα του σίριαλ είναι πάρα πολύ καλή. Αυτήν την εικόνα που βγαίνει δεν τη βλέπεις συχνά στην ελληνική τηλεόραση. Ο διευθυντής φωτογραφίας, Γιώργος Παπανδρικόπουλος, έχει κάνει θαύµατα. Είναι σαν να βλέπεις ξένη σειρά.

Το κόκκινο ποτάμι, Μανούσος Μανουσάκης

Τι σας λέει ο κόσµος; Σας µιλά µε το όνοµά σας από τη σειρά;

Μερικές φορές µε λένε γιατρέ µου, ντοκτόρ Νικολαΐδη. Είναι πολύ ωραίο, γιατί δείχνει πόσο αγαπάει ο κόσµος τη σειρά. Είναι πολλοί που έχουν ρίζες από τον Πόντο και διακρίνω ότι υπάρχει µια φόρτιση συναισθηµατική. Είναι ένα συγκινητικό έργο και σίγουρα έχει αγγίξει πολύ κόσµο αυτή η σειρά.

Εµένα µου αρέσει πάρα πολύ η κωµωδία, απλώς δεν µου δίνουν ποτέ να παίξω κωµωδία, µε έχουν για δραµατικό ηθοποιό. Εγώ κατά βάθος είµαι κωµικός ηθοποιός, αλλά δεν το ξέρουν. 

Εχετε κοινά στοιχεία µε τον ντοκτόρ Νικολαΐδη; Κάποια έχω, αλλά όχι πολλά. Αυτήν την ηρεµία την έχω κι εγώ ως άνθρωπος. Βέβαια αλλιώς θα αντιδρούσα εγώ, αλλιώς αυτός. ∆εν είµαστε ίδιοι άνθρωποι, αλλά σαφώς έχω πάρει στοιχεία του εαυτού µου.

Αληθεύει ότι ο Μανούσος Μανουσάκης όταν σας είδε του φανήκατε πολύ νέος;  Είχα πάει ξυρισµένος και µε κοντό µαλλί. Μου λέει τι είναι αυτά, πρέπει να είσαι µεγάλος. Του απάντησα ότι είµαι, πλησιάζω τα 50. Στο πρώτο γύρισµα µε τον Ιωάννη Παπαζήση, ο Μανουσάκης διέκοψε µάλιστα τη σκηνή και είπε να µε «φτιάξουν» µε το µακιγιάζ, γιατί έδειχνα σαν µεγάλος αδελφός του Παπαζήση.

kazakos.jpg

Τι χαρακτήρας είναι ο Μανούσος Μανουσάκης; Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουµε για εκείνον; Είναι τελειοµανής. Είναι ένας σκηνοθέτης που ξέρει να χειρίζεται τους ηθοποιούς του και ξέρει να εκµαιεύει από αυτούς το καλύτερο. Επίσης κάνει τον ηθοποιό να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Και έτσι ο ηθοποιός έρχεται και... ανθίζει. Αυτή είναι η σχέση του µε τους ηθοποιούς. Από κει και πέρα η σχέση του µε την κάµερα είναι κάτι άλλο, έχει ένα πολύ καλό µάτι, έχει την αίσθηση του ρυθµού και είναι πολύ καλός σκηνοθέτης. Και κάτι που δεν ξέρετε είναι ότι παίζει όλους τους ρόλους από µέσα του, έτσι στήνει τις σκηνές.

Αληθεύει ότι σε όλους τους ηθοποιούς ό,τι έχει να το πει θα το πει στο αυτί; Ναι, µε προσοχή, έτσι ώστε να µην αισθανθεί άσχηµα κανένας. Είναι ευγενέστατος, αν και έχει κάποιες φορές τις εκρήξεις του. Εξάλλου, αυτός είναι ο αρχηγός. Γενικά είναι πολύ ωραίος συνεργάτης και θα ήταν µεγάλη µου χαρά να ξανασυνεργαστούµε.

Στη σειρά είστε ζευγάρι µε την πρώην σύζυγό σας, Τάνια Τρύπη. Πώς είναι αυτή η συνεργασία; Στο παρελθόν είχε τύχει να παίξετε µαζί; Είχαµε παίξει στο παρελθόν στο θέατρο. ∆εν είχε τύχει να κάνουµε µαζί κάτι τηλεοπτικό. Ηθοποιοί είµαστε κι οι δύο, διασταυρώθηκαν οι δρόµοι µας και νοµίζω ότι είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσµα. Είναι µια ηθοποιός που εκτιµώ πολύ, υπάρχει µια οικειότητα µεταξύ µας σαφώς και συνεργαστήκαµε άψογα.

Εχουν αλλάξει οι εποχές και τα Μέσα. Δεν γίνεσαι σταρ με την τηλεόραση, είναι πολύ δύσκολο. Τώρα ο θεατής μπαίνει στην μπανιέρα του διάσημου, οπότε  ο διάσημος δεν μπορεί  να γίνει μύθος

Ο πατέρας σας, Κώστας Καζάκος, τι σας είπε για τη σειρά; Του αρέσει πολύ. Και του αρέσει και ο γιος του και είναι πολύ χαρούµενος γι’ αυτήν τη δουλειά.

Νιώθετε ότι το «Κόκκινο Ποτάµι» είναι σταθµός στη µέχρι τώρα καριέρα σας; Νοµίζω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνω στην τηλεόραση, µε διαφορά κιόλας. Μου είχαν αρέσει πάρα πολύ και οι «Επτά θανάσιµες πεθερές» και το «Αχ και να ’ξερες» του Κοκκινόπουλου, που επίσης ήταν πολύ ωραίο και ανατρεπτικό.

∆ηλαδή σας αρέσουν πιο πολύ οι κωµωδίες; Εµένα µου αρέσει πάρα πολύ η κωµωδία, απλώς δεν µου δίνουν ποτέ να παίξω κωµωδία, µε έχουν για δραµατικό ηθοποιό. Αλλά εγώ κατά βάθος είµαι κωµικός ηθοποιός, αλλά δεν το ξέρουν. Κανένας δεν µου δίνει να παίξω κωµωδία. Οποτε έχω παίξει κωµωδία, το έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ και το έχουν ευχαριστηθεί κι αυτοί που το βλέπουν. Γενικά όλα τα χρόνια έχω κάνει 5% κωµωδίες και 95% δράµατα. Οπότε έχω... άχτι τις κωµωδίες.

kokkino_potami_05.jpg

Σεναριακά, στο αποψινό επεισόδιο εµφανίζονται σπίτι σας δύο Τούρκοι στρατιωτικοί και σας ενηµερώνουν για την επιστράτευσή σας. Εσείς τι απαντάτε; ∆ιαλύεται το σπιτικό του Νικολαΐδη, τον παίρνουν τον γιατρό στον πόλεµο και αφήνει τις γυναίκες πίσω µόνες τους.

Ποια θα είναι η συνέχεια, τι θα συµβεί αργότερα; Αυτό δεν µπορώ να σας το πω. Σίγουρα θα συναντήσω όµως κάποια οικεία πρόσωπα στο µέτωπο και ο Νικολαΐδης θα περάσει τα δράµατά του.

Θα συναντήσετε την Ιφιγένεια και τον Μίλτο;  ∆υστυχώς όχι, δεν τους συναντώ.

Θα έχει τραγικό τέλος ο ήρωας που υποδύεστε; Στο τέλος ελάχιστοι θα μείνουν ζωντανοί, αυτό θα σας πω. Ερχονται σκληρές σκηνές για τους τηλεθεατές; Οσο πάμε προς το τέλος θα σκληραίνουν οι εικόνες. Εχουν μείνει άλλα δέκα επεισόδια περίπου.

Αμα κάποιος μεγαλώσει στο θέατρο, είναι δύσκολο να ξεφύγει. Πολύ δύσκολα το αρνείσαι αυτό. Δεν χρειάζεται οι γονείς σου να είναι μεγάλοι ηθοποιοί.

Ποια είναι η γνώμη σας για την τηλεόραση; Τι βλέπετε; Δεν βλέπω γενικά τηλεόραση, πιο πολύ καμιά ταινία θα δω. Οταν θα τύχει να «πέσετε» σε προβολή ελληνικής ταινίας με τους γονείς σας, θα τη δείτε; Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Γιατί τις περισσότερες τις έχω χιλιοδεί.

Αγαπημένη σας ταινία; «Αγάπη και αίμα» και «Ερωτική συμφωνία». Αυτές τις δύο τις αγαπώ.

Λείπουν σήμερα ηθοποιοί σαν την Τζένη Καρέζη; Ηθοποιούς έχουμε πάρα πολύ καλούς. Σταρ δεν έχουμε, υπήρχαν παλιά, αλλά όχι τώρα.

Γιατί δεν υπάρχουν σταρ σαν τη μητέρα σας, σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Δεν υπάρχουν, γιατί έχουν αλλάξει οι εποχές και τα Μέσα. Δεν γίνεσαι σταρ με την τηλεόραση, είναι πολύ δύσκολο. Τότε υπήρχε το σινεμά. Ο κόσμος επέλεγε να σε δει, να πληρώσει εισιτήριο και τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και από τους δημοσιογράφους. Πάντα υπήρχε το κίτρινο, αλλά τώρα έχει ξεφύγει η κατάσταση. Τώρα ο θεατής μπαίνει στην μπανιέρα του διάσημου, οπότε ο διάσημος δεν μπορεί να γίνει μύθος.

Οντας μέλος μιας τέτοιας οικογένειας, ήταν απίθανο να μην ακολουθήσετε τον καλλιτεχνικό χώρο. Αμα κάποιος μεγαλώσει στο θέατρο, είναι δύσκολο να ξεφύγει. Πολύ δύσκολα το αρνείσαι αυτό. Δεν χρειάζεται οι γονείς σου να είναι μεγάλοι ηθοποιοί. Αμα μεγαλώνεις μέσα στο θέατρο, δύσκολα ξεφεύγεις.

Είχα διαβάσει ότι η μαμά σας άκουγε γαλλική μουσική, ο μπαμπάς σας ρεμπέτικα και εσείς ροκ. Είναι μεγάλη σας αγάπη η μουσική και η κιθάρα σας; Η κιθάρα είναι ο καλύτερός μου φίλος και η μουσική είναι η άλλη μεγάλη αγάπη μου μετά την υποκριτική.

Είναι αλήθεια ότι και η κόρη σας, Τζένη Καζάκου, θα ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της; Ετσι φαίνεται, είναι στον δεύτερο χρόνο της σχολής.

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε; Συνεχίζουμε τις παραστάσεις με την «Ομορφη πόλη» και κατόπιν απαίτησης του κοινού θα παίξουμε τέσσερις μέρες τον Μάιο στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής και θα ξαναπάμε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου σε ανοιχτό χώρο. Εκτός όμως από την «Ομορφη πόλη», θα κάνω και τον «Κολοκοτρώνη». Θα ξεκινήσουμε παραστάσεις από το Ηράκλειο και μετά θα έρθουμε στην Αθήνα.

Με το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη είχατε δηλώσει ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα και τίθεται θέμα κλεισίματός του. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Πάνω κάτω η ίδια. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας, για να αλλάξει και σε εμάς. Εμείς που δεν παίρνουμε από κανέναν κρατική επιχορήγηση εξαρτώμεθα από τις δωρεές του κόσμου. Και όταν ο κόσμος δεν έχει, τι δωρεά να κάνει. Θα προσπαθούμε, όπως όλα τα χρόνια με νύχια και με δόντια, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον συνάνθρωπό μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κρατήσουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ