Τηλεόραση|07.04.2020 09:31

Οι «πρωταθλητές» στη μάχη του Masterchef: Οι παίκτες που δημιούργησαν ίντριγκα και προκάλεσαν με τις ατάκες τους

Φωφώ Μπόνιου

Ο χαρακτήρας του ριάλιτι στο «MasterChef» ενισχύθηκε φέτος και σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι έχοντες την επιμέλεια της άρτια οργανωμένης παραγωγής αποφάσισαν να πατήσουν το on στα μικρόφωνα των παικτών, χωρίς βεβαίως οι παίκτες να έχουν γνώση ότι όλα όσα θα πουν στον διπλανό τους εντός ή εκτός πλατό θα τα ακούσουν και εκατομμύρια τηλεθεατές. Κάπως έτσι ξεσκεπάστηκε και το ειδύλλιο Μαρίας - Δημήτρη: «Τι μας έκαναν με τον Μπέλλο; Μέχρι και το εκκλησάκι βρήκαν… Δεν πειράζει. Ο μπαμπάς εγκρίνει!» ανέφερε η Μαρία Μπέη σε συμπαίκτριά της, χωρίς να ξέρει ότι το μυστικό της το γνωρίζει και το κοινό του «MasterChef».

Η επιλογή αυτή της εκπομπής αναμφίβολα έμελλε να βάλει το αλατοπίπερο στα επεισόδια, στα οποία οι ήρωες που πρωταγωνιστούν είναι συγκεκριμένοι, ανεβάζουν τους τόνους, έχουν άποψη και δεν φοβούνται να την εκφράσουν, δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και δεν ντρέπονται να ξεφύγουν με άκομψες τηλεοπτικά λέξεις. Ακόμα και εκπροσώπους του γυναικείου φύλου είδαμε να μιλούν με... άκομψα ελληνικά. «Είναι τσουτσέκια, δεν είναι άνδρες» είπε η Κατερίνα Λένη και… «με νευρίασε ο Γιώργος, δεν το θεώρησα α… άτο, συγνώμη για την έκφραση, να κρίνει το πιάτο, να βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια» δήλωσε από την πλευρά της η Μαρία Μπέη. Αξέχαστο στους φανατικούς τηλεθεατές θα μείνει και το σχόλιο του Γιώργου Λασκαρίδη από την Κρήτη: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το αυτό χτενίζεται».

Οι συνήθεις πρωταγωνιστές

Κάθε επεισόδιο του «MasterChef» έχει τη δομή του, τα πρόσωπα που τα… λένε on camera, κριτές πολύ αυστηρούς και ενίοτε με διάθεση χιουμοριστική, χέρια που άλλοτε τρέμουν και άλλοτε τραυματίζονται, και κοινωνική κριτική, μπόλικη από αυτή, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πλέον στις 21.00. 

Η έχουσα σχεδόν πάντα αρκετό χρόνο για τον σχολιασμό της κατάστασης στο σπίτι και της συμπεριφοράς των παικτών είναι η Κατερίνα Λένη, την οποία οι τηλεθεατές θα θυμούνται σίγουρα για την τοποθέτησή της όσον αφορά την κατάσταση μέσα στο σπίτι: «Βρωμάει, ζέχνει ο τόπος… Είναι πολύ δύσκολη η συμβίωση. Πάει ο άλλος τουαλέτα και την αφήνει σε μια κατάσταση… Τι να πω τώρα; Εμετός!». Η 36χρονη κομμώτρια από την Πρέβεζα έμελλε με τη χρυσή κάρτα να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Δεν λειτουργώ υποχθόνια, ούτε με στρατηγική. Πιστεύω πως κάποιοι ήρθαν με έπαρση. Είμαι σίγουρη πως θα με μαχαιρώσουν στο σπίτι επειδή έχω την κάρτα»: Με αυτά τα λόγια συστήθηκε από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, χρησιμοποιώντας στη συνέχεια χαρακτηρισμούς όπως «άξεστοι, πανηλίθιοι, χαζοί, κακοί, χωρίς τακτ». Επιπλέον δεν δίστασε αναφερόμενη σε στρατηγική συμπαίκτη της να πει ότι «δεν τιμάει και τα παντελόνια που φοράει». «Βγάλ’ τα και βάλε μια φούστα μπαλαρίνας» σχολίασε η Κατερίνα, η οποία ανήκει στον ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά, με σαφή αιχμή στον Σταύρο Βαρθαλίτη. Την ίδια στιγμή βέβαια έμεινε άφωνη όταν της μετέφεραν ότι η Ντέμη είπε για εκείνη ότι «θέλει να τη δαγκώσει και να της ρουφήξει το λαρύγγι».

Ενας άλλος συμπαίκτης της, ο Ηλίας, αναφερόμενος στην Κατερίνα επειδή «έσωσε» τον Διονύση με την κάρτα ασυλίας, είπε ότι «της πήρε τα μυαλά ο γέρος». Φυσικά η Κατερίνα δεν το άφησε να πέσει κάτω, λέγοντας ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Είναι ηλίθιοι. Οπως είχε πει ο Αϊνστάιν, η βλακεία είναι ατελείωτη». Το πρόσωπο όμως με το οποίο η Κατερίνα είναι στα… μαχαίρια ακούει αναμφίβολα στο όνομα Γιώργος. «Δε μου αρέσει ούτε η υποκρισία, ούτε η έπαρση, αλλά ούτε το καρναβάλι γιατί κάποια στιγμή οι μάσκες πέφτουν» είπε αρχικά η Κατερίνα και πρόσθεσε: «Ο Γιώργος έχει έπαρση. Εχω ορκιστεί ότι αυτούς τους ανθρώπους θα τους βγάλω από το “MasterChef”».

Με πάθος για τη μαγειρική, την αγαπημένη του σύντροφο και τους συμπαίκτες του μιλά όμως και ο Κρητικός στην καταγωγή Γιώργος Λασκαρίδης. Ο 29χρονος σεφ, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ολλανδία και μαγειρεύει έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Λότους, συγκινείται όταν αναφέρεται σε εκείνη και στους παππούδες του, και όπως δήλωνε πριν μπει στο παιχνίδι, θα κάνει τα πάντα για να γίνει ο επόμενος Ελληνας master chef. Δεν έκρυψε την έκρηξή του όταν η Κατερίνα Λένη αναφερόμενη σε στρατηγική της ομάδας του Γιώργου είπε «καλή η μαγειρική, καλό το παιχνίδι, αλλά καλύτερο να έχεις ψυχή». Της εξήγησε ότι είναι βαριά κουβέντα να λες κάποιον ανέντιμο και πρόσθεσε: «Η Κατερίνα είναι μια κοπέλα που μας φέρνει το θυμιατήρι στο σπίτι και με την κακή ψυχή της προσπαθεί να κάνει κάτι, το οποίο δεν την αντιπροσωπεύει! Αλλά τι περιμένεις από μια κοπέλα 36 ετών που γράφει στο χέρι “μολών λαβέ”; Οτι θα πάει με τον σταυρό στο χέρι; Οχι… Τότε το θυμιατό τι το θέλει; Αυτή πρέπει να φύγει και το κακό της πνεύμα». Η μεταξύ τους κόντρα δεν λύθηκε on camera, καθώς οι δύο παίκτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επέλεξαν να τα πουν στο σπίτι, μακριά από τα φώτα. Η Ντέμη βεβαίως είπε τη δική της άποψη σε μία από τις συνεντεύξεις έπειτα από ομαδική ψηφοφορία, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κόντρα Γιώργου - Κατερίνας: «Ο Γιώργος είναι πολύ όμορφος, μπορεί γι’ αυτό να συμβαίνουν αυτά. Ο Γιώργος κάνει πολλή υπομονή». 

Έρωτας με φόντο τις κατσαρόλες 

Ο Δημήτρης Μπέλλος και η Μαρία Μπέη γνωρίστηκαν στις οντισιόν στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι δύο έχουν καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Κανένας από τους δύο όμως δεν είχε ιδέα ότι το εισιτήριο για το bootcamp θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους κρατήσει μαζί στο σπίτι του «MasterChef». Οι δυο τους αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους on camera, μη γνωρίζοντας ότι όσα έχουν ειπωθεί είτε στον εξώστη είτε στις ομαδικές ο κόσμος μια χαρά τα ακούει και τα ξέρει. Στα πειράγματα των συμπαικτών τους δεν τοποθετούνται, απλώς χαμογελούν. Μόνο μία φορά η Μαρία τόνισε σε όλους τους διαμένοντες στο σπίτι ότι θέλει να σταματήσει αυτό το αστειάκι.

Το φλερτ όμως ανάμεσα στα δύο νέα παιδιά εμμέσως επιβεβαιώθηκε από τη Μαρία, η οποία σε μία από τις ομαδικές δοκιμασίες -και χωρίς να γνωρίζει ότι ακούγεται στον αέρα- είπε στην Κατερίνα Λένη ότι η οικογένειά της εγκρίνει τον… σύντροφο-συμπαίκτη. Προς το παρόν οι δυο τους κινούνται με στρατηγική, επιδιώκοντας να είναι στην ίδια ομάδα. Ο Μπέλλος μάλιστα, ως νικητής στο mystery box, την ευνόησε στο τεστ δημιουργικότητας, ενώ και εκείνη ήταν σίγουρη ότι ο Δημήτρης θα την επιλέξει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «TV Εθνος», οι δυο τους θα καταφέρουν να βρεθούν στην εξάδα.

Και κολλητοί και Σταύροι 

Ο πληθωρικός και αποφασισμένος για το έπαθλο Σταύρος Βαρθαλίτης βρήκε στον συμπαίκτη του και συνονόματο Σταυρή Γεωργίου από την Κύπρο τον φίλο-σύμμαχο που έψαχνε μέσα στο παιχνίδι. Ο ένας στηρίζει τον άλλον, σε δοκιμασίες, ψηφοφορίες και σχόλια εκατέρωθεν, ενώ και οι δυο τους έχουν υπάρξει αρχηγοί σε ομαδικές, έχουν διακριθεί για τα πιάτα τους και κέρδισαν τους γευστικούς κάλυκες των κριτών. Στο παρεάκι τους ήταν ο Δημοσθένης που έφυγε και ο Τζον από τις Φιλιππίνες. Αν και στην αποχώρηση του πρώτου ο Σταυρής πλάνταξε στο κλάμα, ο Βαρθαλίτης, που υποτίθεται ότι ήταν κολλητός του Δημοσθένη, τον ψήφισε κανονικότατα, σε αντίθεση με τον Δημοσθένη που δήλωσε ότι δεν μπορεί να τον ψηφίσει γιατί είναι φίλος του.

Οι τηλεθεατές πάντως θα θυμούνται το σχόλιο του Σταυρή για τη Μαριάννα («θα πάρει αυτό που της αξίζει, καθώς κάνει πολλή φασαρία μέσα στο σπίτι») αλλά και τον Σταύρο να προειδοποιεί συμπαίκτη του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να έκανε χαβαλέ ο Κωνσταντίνος γιατί θα του άστραφτα καμία»! Και οι δυο τους, που έχουν δηλώσει πριν μπουν στο σπίτι ότι θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι, θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ καλούς μαγειρικά και στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στο να κερδίσουν με τα ευφάνταστα ομολογουμένως πιάτα τους τα εύσημα των Κοντιζά, Κουτσόπουλου και Ιωαννίδη. Και μάλλον το πέτυχαν, αφού θα είναι αυτοί που θα κονταροχτυπηθούν στον μεγάλο τελικό του παιχνιδιού.

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο TV Εθνος, που κυκλοφόρησε με το Εθνος της Κυριακής στις 5/4)

MasterChefMasterChef 2020