Viral|19.04.2020 11:14

Η οργή για το lockdown στις ΗΠΑ σε μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Αθανασία Κουλέτα

Όταν ο φωτορεπόρτερ Joshua Bickel. A ξεκινούσε να πάει να φωτογραφίσει μια διαδήλωση περίπου 100 ατόμων ενάντια στο lockdown που έχει επιβληθεί - μεταξύ άλλων - και στο Οχάιο, σίγουρα δεν περίμενε ότι μία από τις φωτογραφίες του θα γινόταν το απόλυτο viral στο διαδίκτυο, αποτυπώνοντας «γλαφυρά» την οργή των διαδηλωτών. 

Την περασμένη Δευτέρα, περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του κυβερνήτη του Οχάιο, Mike DeWine, για να διαδηλώσουν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην πολιτεία, ενώ ο DeWine πραγματοποιούσε την καθημερινή του ενημέρωση στους δημοσιογράφους. 

Εκεί, βρέθηκε και ο Bickel, για να τραβήξει μερικές λήψεις για το Columbus Dispatch όπου και εργάζεται. Ανάμεσα στα άλλα, ένα συγκεκριμένο κλικ του φωτορεπόρτερ κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές μέσα σε λίγες ώρες, τραβώντας τον δικό της δρόμο προς του αιωνιότητα: 

T

Ως κάτοικος του Columbus, ο Bickel κατανοεί απόλυτα την οργή των ανθρώπων που μπόρεσε να απαθανατίσει με τον φακό του, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν έφεραν στην επιφάνεια όλες τις λανθάνουσες ανισότητες της περιοχής. Ενώ κάποιοι μπόρεσαν να κρατήσουν τις δουλειές τους μέσα στην κρίση εργαζόμενοι από το σπίτι, για κάποιους άλλους η πανδημία σήμανε την απόλυτη ανατροπή στη ζωή τους, καθώς έχασαν έμειναν άνεργοι, χωρίς εισόδημα και με τις υποχρεώσεις να «τρέχουν». 

Όσον αφορά στο πώς τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, ο Bickel εξηγεί πως ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, οπότε εκείνος βρισκόταν από τη μία πλευρά της πόρτας και εκείνοι από την άλλη. «Συνήθως μου αρέσει να συζητώ με τους ανθρώπους που φωτογραφίζω για να αναδείξω μια αληθινή ιστορία. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτή τη φωτογραφία. Ήμουν σε ένα δωμάτιο και δεν μπορούσα να φύγω από αυτό, εκείνοι ήταν έξω από το δωμάτιο», σημείωσε. 

Ο Bickel δήλωσε πως προσπαθεί να είναι ανοιχτόμυαλος και να δείχνει αυτό ακριβώς που βλέπει μπροστά του. «Στη συγκεκριμένη φωτογραφία οι άνθρωποι βασικά λένε "το να είναι όλα κλειστά μας πονά οικονομικά και δεν είναι απαραίτητο αυτό". Συμπάσχω με όλους. Κατανοώ ότι η οπτική του καθενός στην πανδημία είναι διαφορετική». 

Με πληροφορίες από Guardian

lockdownΗΠΑκαραντίναΚορονοϊός