Viral|26.05.2020 10:45

Στο Μετσόβιο δεν θέλουν γκράφιτι διάσημων street artists, προτιμούν το σκέτο γκρι

Αθανασία Κουλέτα

Ένα από τα πλέον γνωστά και αναγνωρίσιμα έργα του διάσημου street artist «Wild Drawing» που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, είναι η κουκουβάγια του Μεταξουργείου, με τον τίτλο «Knowledge speaks - Wisdom listens», δηλαδή «Η γνώση μιλά - Η σοφία ακούει». Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο. Υπήρχε - εκτός των άλλων - και ένα δικό του γκράφιτι στην εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο όμως καλύφθηκε από ένα φωτεινό και ζωηρό (#not) γκρι. 

Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου όταν φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά» κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας τους χρήστες να απορούν για τις προτεραιότητες της διοίκησης της σχολής εν μέσω πανδημίας. Ενώ, λοιπόν, το Μετσόβιο ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού, κάποιοι θεώρησαν αυτό είναι το σωστό timing για να... επαναφέρουν σε αυτό το επίπεδο την «κανονικότητα» στη σχολή. 

Ωστόσο, η αντίδραση δεν περιορίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κάποιοι έγραψαν πάνω στο νέο γκρίζο της σκάλας: «Σε αυτόν τον τοίχο κάποτε υπήρχε τέχνη». 

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολυτεχνική σχολή, η οποία μεταξύ άλλων διδάσκει στους φοιτητές της πώς να κάνουν παρεμβάσεις στις πόλεις ώστε να περιορίζεται το γκρίζο και να δημιουργούνται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είναι απορίας άξιον το κριτήριο με το οποίο πάρθηκε η απόφαση να σβηστεί ένα γκράφιτι σε εξωτερική - κιόλας - σκάλα και να καλυφθεί με λαδομπογιά. Όχι και το καλύτερο παράδειγμα για τους μελλοντικούς αρχιτέκτονες, διακοσμητές, πολιτικούς μηχανικούς της χώρας, έτσι;

γκραφίτιΕθνικό Μετσόβιο ΠολυτεχνείοWild Drawingstreet art