Viral|07.07.2020 11:00

Νέα Υόρκη: Μεγάλα ξενοδοχεία δεν αλλάζουν σεντόνια παρά τον κορονοϊό

Newsroom

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι πόλεις, που κατεξοχήν προσέλκυαν τουρίστες, «χτυπήθηκαν» ανελέητα από την πανδημία του κορονοϊού και όσα αυτή προκάλεσε, με το κλείσιμο των συνόρων, την παύση των ταξιδιών και το γενικότερο lockdown της αγοράς; Εξάλλου και η χώρα μας είναι μία από εκείνες που υπέστησαν, υφίστανται και θα εξακολουθήσουν να υφίστανται σε ένα βαθμό τις οικονομικές απώλειες από τον τουρισμό. 

Εδώ και λίγο καιρό, όμως, κάποια κράτη σταδιακά ανοίγουν τα σύνορά τους, ακολουθώντας πρωτόκολλα ασφαλείας, ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες μεγάλης διασποράς του ιού. Ή, τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι, ωστόσο η είδηση που έρχεται από τη Νέα Υόρκη και κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου προβληματίζει αλλά και προκαλεί θυμό για τον τρόπο που μεγάλα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν την πανδημία και κατ' επέκταση τους τουρίστες. 

Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, κεντρικά ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη δεν αλλάζουν σεντόνια από το check out επισκεπτών μέχρι το check in των επόμενων, με αποτέλεσμα οι νέοι φιλοξενούμενοι των δωματίων τους να κοιμούνται σε σεντόνια που έχουν κοιμηθεί και άλλοι πριν από αυτούς. Η εκπομπή «Inside Edition» αποκάλυψε πως τα ξενοδοχεία Hyatt Place, Hampton Inn και Trump International δεν καθαρίζονται όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα ενώ δεν αλλάζουν και κλινοσκεπάσματα μεταξύ των επισκέψεων. 

Για να αποδείξουν το παραπάνω, παραγωγοί της εκπομπής, που προσποιήθηκαν τους επισκέπτες, μπήκαν στα δωμάτια και ψέκασαν επιφάνειες και κρεβάτια με ένα σπρέι το οποίο είναι ορατό μόνο με υπεριώδες φως. Στη συνέχεια, έκαναν check out και έκλεισαν τα ίδια δωμάτια την επόμενη ημέρα, αλλά με άλλα ονόματα. Στη δεύτερη επίσκεψή τους, «πέρασαν» τις επιφάνειες που είχαν ψεκάσει με το ειδικό σπρέι με υπεριώδες φως και διαπίστωσαν πως το λογότυπό τους, το οποίο και είχαν γράψει με το σπρέι, παρέμενε στις εν λόγω επιφάνειες, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν απλώς είχαν πλυθεί τα κλινοσκεπάσματα. Παράλληλα, βρήκαν άθικτο και το τζελ που είχαν περάσει σε ορισμένες κοινόχρηστες επιφάνειες όπως τηλεκοντρόλ και θερμοστάτες. 

Το ξενοδοχείο Trump International αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της έρευνας, το Hyatt Place δήλωσε «προβληματισμένο» από τα ευρήματα ωστόσο οι εικόνες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια παρανόησης. 

Με πληροφορίες από Inside Edition USA Today, New York Post

ξενοδοχείαΚορονοϊόςΝέα Υόρκη