Viral|30.09.2020 14:33

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Κατέρριψε το ρεκόρ της Άνιστον στο Instagram - Να σώσουμε τη Γη

Newsroom

Μια ανεπανάληπτη προσωπικότητα, ο 94χρονος Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο απέκτησε επίσημο προφίλ στο Instagram και κατέρριψε το ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον, καθώς εντός λίγων ωρών τον ακολούθησαν ένα εκατομμύριο χρήστες.

Ο διάσημος Βρετανός ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός, φυσιογνώστης και αφηγητής ντοκιμαντέρ, Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο κατάφερε να έχει επταψήφιο αριθμό ακόλουθων μέσα σε τέσσερις ώρες και 44 λεπτά από την είσοδό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Η Τζένιφερ Άνιστον έφτασε στο ίδιο ορόσημο σε πέντε ώρες και 16 λεπτά, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο λογαριασμός του Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο είναι μία προωθητική κίνηση για το νέο ντοκιμαντέρ «A life on our Planet» και τον λογαριασμό «τρέχουν» οι κινηματογραφικοί του παραγωγοί.  Η πρώτη ανάρτησή του έφτασε τα 17 εκατομμύρια views και ήταν ένα βίντεο που προειδοποιεί για τις περιβαλλοντικές καταστροφές.

T

«Εμφανίζομαι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τα τελευταία 60 χρόνια» ανέφερε. «Αλλά αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο Instagram» διευκρίνισε.

«Κάνω αυτήν την κίνηση και εξερευνώ αυτόν τον νέο τρόπο επικοινωνίας για μένα γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα» είπε. «Οι ήπειροι φλέγονται. Οι παγετώνες λιώνουν. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν. Τα ψάρια εξαφανίζονται από τους ωκεανούς μας. Η λίστα συνεχίζεται. Η διάσωση του πλανήτη μας είναι τώρα μια πρόκληση επικοινωνίας» υπογράμμισε. Οι παραγωγοί Jonnie Hughes and Colin Butfield θα ποστάρουν μηνύματα του Ατένμπορο και τις εμπειρίες τους δίπλα σε αυτόν τον καταπληκτικό «ακτιβιστή».

T

«Για τις επόμενες εβδομάδες καταγράφω μηνύματα για να εξηγήσω ποια είναι τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» συνέχισε. «Ελάτε μαζί μου. Ή όπως λέγαμε στις πρώτες μέρες του ραδιοφώνου: Μείνετε συντονισμένοι» είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ντέιβιντ Ατένμπορο καταρρίπτει Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, κατέχει ήδη δύο, για τη μεγαλύτερης διάρκειας καριέρα ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και τη μεγαλύτερη διάρκειας καριέρα ως τηλεοπτικός φυσιογνώστης. Το Planet Earth, ένα από τα πιο δημοφιλή πρότζεκτ του Ντέιβιντ Ατένμπορο κατέχει το ρεκόρ του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση.

T

Ο Ατένμπορο θεωρείται από πολλούς Βρετανούς ως εθνικός θησαυρός της χώρας τους, αν και ο ίδιος δεν προτιμά αυτό τον όρο. Το 2002, το όνομα του συμπεριλήφθη στον κατάλογο των 100 Μεγαλύτερων Βρετανών μετά από ψηφοφορία του BBC σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πρώην διευθυντικό στέλεχος του BBC. Διευθυντής του BBC Two και διευθυντής προγράμματος της Τηλεόρασης του BBC στην δεκαετία του 1960 και του 1970. Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει κερδίσει Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για ασπρόμαυρα, έγχρωμα, τρισδιάστατα, υψηλής ευκρίνειας και 4Κ προγράμματα.

T

Είναι ο νεότερος αδερφός του σκηνοθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Ρίτσαρντ Ατένμπορο, τον οποίο θυμόμαστε στην ταινία «Τζουράσικ Παρκ» και έφυγε από τη ζωή το 2014, καθώς και μεγαλύτερος αδερφός του παράγοντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Τζον Ατένμπορο.

βιοποικιλότητακλιματική κρίσηΝτέιβιντ Ατένμποροκλιματική αλλαγή