Viral|01.10.2020 14:32

Σκωτία: Σέλας και σπάνια ουράνια τόξα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό

Newsroom

Είναι από εκείνες τις εικόνες που τις αντικρίζει κανείς και αναρωτιέται πώς γίνεται η φύση να μας χαρίζει απλόχερα τόση ομορφιά. Ο νυχτερινός ουρανός στη Σκωτία έγινε πολύχρωμος πριν από λίγες ημέρες, χάρη στο - πολύ ορατό - Βόρειο Σέλας και σε σπάνια ουράνια τόξα που από κοινού έδωσαν στους κατοίκους της περιοχής ένας ξεχωριστό και πρωτόγνωρο θέαμα. 

Σύμφωνα με το BBC, το φαινόμενο προκαλείται όταν «ηλιακός άνεμος», δηλαδή ένα σύνολο από φορτισμένα σωματίδια, που «ξεφεύγουν» από την επιφάνεια του ήλιου αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρα και το μαγνητικό πεδίο της Γης. Όταν οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν, η Σκωτία, η Βόρεια Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία διαθέτουν τις καλύτερες τοποθεσίες διεθνώς για να παρατηρήσει κάποιος το Βόρειο Σέλας, όπως συνέβη δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση. 

T

Μόνο που, εδώ, την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν και ουράνια τόξα, αν και νύχτα, κάνοντας συνολικά το θέαμα ακόμη πιο ξεχωριστό. Φωτογραφίες του φαινομένου τράβηξε ο Andy Walker, με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν, αν μη τι άλλο.

ουράνιο τόξοΒόρειο ΣέλαςΣκωτία