Viral|08.11.2020 09:12

Εκλογές ΗΠΑ - Der Spiegel: Ο Τζο Μπάιντεν βάζει το κεφάλι στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Newsroom

Τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιμένει να δηλώνει ότι εκείνος έχει κερδίσει, φιλοξενούν όλα τα πρωτοσέλιδα και τα περιοδικά παγκοσμίως. 

Το Der Spiegel με ένα σκίτσο, που δείχνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Γερμανία υποστηρίζει την εκλογή του Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν, έναντι του Τραμπ είναι ένα από αυτά που ξεχωρίζει. Ηταν, μάλιστα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, όταν μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού, Ντόναλντ Τραμπ, στην προεδρία των ΗΠΑ, που το συγκεκριμένο περιοδικό είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με ένα σκίτσο που έδειχνε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Αγαλμα της Ελευθερίας, κρατώντας στα χέρια του ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του Αγάλματος να αιμορραγεί στο άλλο. 

(copyright: Der Spiegel)

Τώρα, μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, το γερμανικό Der Spiegel φιλοξενεί ένα σκίτσο που δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να τοποθετεί το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας στη θέση του, με τη λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το σλόγκαν, δηλαδή, του Ντόναλντ Τραμπ.

(copyright: Der Spiegel)

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν, που είναι και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, αμέσως μετά τη νίκη του έστειλε ένα σαφές μήνυμα δέσμευσης απέναντι στον αμερικανικό (και όχι μόνο) λαό: «Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει, όχι ένας που θα διχάζει. Ηρθε η ώρα να γιατρέψουμε τις ΗΠΑ».

Ντόναλντ ΤραμπΤζο ΜπάιντενDer Spiegelεκλογές ΗΠΑΆγαλμα της Ελευθερίας