Viral|12.03.2021 14:41

Δύο γιγάντια χέρια εμφανίστηκαν στην επονομαζόμενη Ακτή των Σκλάβων

Newsroom

Σε μια παραλία στο Μπενίν, που ήταν κάποτε ένας από τους κύριους σταθμούς εμπορίας σκλάβων της Αφρικής, ο Γάλλος καλλιτέχνης Saype ζωγραφίζει δύο χέρια να κρατούν σφιχτά το ένα στο άλλο, στο πλαίσιο του έργου του «Beyond Walls», ελπίζοντας έτσι να προωθήσει τη φιλία και την ειρήνη.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εργασίας, τρεις ηπείρους και 37 ζευγάρια ζωγραφισμένα χέρια σε μια επιφάνεια 77.300 τετραγωνικών μέτρων, ο Guillaume Legros (το πραγματικό όνομα του Saype) επέλεξε το Benin για τη δέκατη σκηνή του Beyond Walls. Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στον κόσμο, ο καλλιτέχνης έφτασε στο Μπενίν, όπου, εκτός από το να μιλάει για ένωση, ήθελε επίσης να μιλήσει και για τη δουλεία.

Αυτή τη φορά, τα γιγαντιαία του χέρια είναι ένα αφιέρωμα στα εκατομμύρια Αφρικανών που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν σκλάβοι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Αυτά τα νέα ζεύγη χεριών είναι οπτικά παρόμοια με αυτά που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν ο καλλιτέχνης, αλλά πάντα με μια διαφορετική πινελιά από τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε τόπου και προστίθενται σε αυτά που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο Παρίσι, το Κέιπ Τάουν, την Κωνσταντινούπολη και το Τορίνο.

σκλάβοιΑφρικήκαλλιτέχνης