Viral|15.03.2021 16:39

Νότια Κορέα: Εφτιαξε σκουλαρίκι μύτης κατά του κορονοϊού - Αλλά κατηγορείται για παραπλάνηση

Newsroom

Δεν χρησιμοποιεί μάσκα αλλά ένα σκουλαρίκι για την μύτη για την προστασία από κορονοϊό και η επιλογή του έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος για τον κ. Χαν Κι- εόν από την Νότια Κορέα, που επινόησε έναν διαφορετικό τρόπο για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η κατασκευή του ονομάζεται Kogori Mask και κοστίζει περίπου 40 ευρώ. Το αντικείμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτή του, εξουδετερώνει τον κορονοϊό μέσω μιας ακτινοβολίας, η οποία εκπέμπεται από το ρινικό επίκεντρο του χρήστη και δημιουργεί μια αόρατη αντι-ιική ασπίδα.

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Το app που μας βοηθά να αγοράζουμε το σωστό νούμερο παπούτσι από το διαδίκτυο

Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε ο Χαν Κι - εόν στο YouTube γίνεται παρουσίαση του επαναστατικού προϊόντος με τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα πρακτικά πλεονεκτήματά του να εκθειάζονται από τους Νοτιοκορεάτες.

Ο δημιουργός του προϊόντος ωστόσο δέχεται κατηγορίες για παραπλανητική διαφήμιση ιατρικών προϊόντων. Μάλιστα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης σε τριετή φυλάκιση και πρόστιμο έως και 25.000 ευρώ.

Ο κ. Χαν Κι - εόν αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία περί παραπλανητικής διαφήμισης, όπως αρνείται βεβαίως ότι το Kogori Mask είναι απάτη που απευθύνεται στους εύπιστους και τους επιρρεπείς σε γιατροσόφια, αλμπάνηδες κ.ο.κ. 

Διαβάστε επίσης: Στη Σλοβακία δοκιμάστηκαν τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα

ΚορονοϊόςμύτηΝότια Κορέα