Ιταλία: Πρώην χωματερή αποβλήτων μετατράπηκε σε περιβαλλοντικό παράδεισο
NewsroomΜια μεγάλη έκταση στην περιοχή Καμπανία της Ιταλίας κοντά στη Νάπολη, όπου η ιταλική μαφία πετούσε τοξικά απόβλητα έχει μετατραπεί σε έναν περιβαλλοντικό παράδεισο. Οι Ιταλοί την αποκαλούν terra del fuoco «γη της φωτιάς» και οι μεγάλες βιομηχανίες του Βορρά, πλήρωναν εγκληματικές οργανώσεις για να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στο νότο. Η σημερινή όψη της περιχοχής όμως δε θυμίζει σε τίποτα την καταστροφή των προηγούμενων δεκαετιών.
Στη θέση των αποβλήτων φυτεύτηκαν 20.000 λεύκες
Η παράνομη αυτή δράση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και συνεχίστηκε για περίπου είκοσι χρόνια. Πλέον οι αρχές απομακρύνουν τα απόβλητα, όμως η διαδικασία έχει υψηλό κόστος και απαιτεί πολύ χρόνο. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης βρήκε τη λύση και φύτεψε 20.000 λεύκες. Οι ρίζες των δέντρων απορροφούν τα βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στο έδαφος.
- Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ
- Το χρονικό της φονικής κακοκαιρίας: Δύο φάσεις βροχής και καταιγίδων που «βύθισαν» τη Γλυφάδα
- Αδιανόητο περιστατικό στα Βριλήσσια: Άνδρας παρέσυρε υπάλληλο των ΕΛΤΑ με το αυτοκίνητο για.. ένα δέμα
- Ποιος θυμάται την ηρωίδα της Σκιάθου που ρίσκαρε τη ζωή της, προδόθηκε, βασανίστηκε, τιμήθηκε από ξένους και πέθανε πάμπτωχη και ξεχασμένη;