Viral|04.07.2021 16:13

Βραζιλία: Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του Ζαΐρ Μπολσονάρου

Newsroom

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σε πάνω από 40 πόλεις της Βραζιλίας, διαδήλωσαν κατά του προέδρου της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας για τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας για διαφθορά, αναφορικά με μια συμφωνία για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Αιτήματα των διαδηλωτών είναι η καθαίρεση του προέδρου της χώρας και η ευρύτερη πρόσβαση του πληθυσμού στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. 

Από την ακροαματική διαδικασία της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής προέκυψε μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης να προμηθευτεί εμβόλια ενώ, ταυτόχρονα, υπήρξε προώθηση αναποτελεσματικών φαρμάκων αντιμετώπισης του Covid- 19, όπως η υδροξιχλωροκίνη. Ταυτόχρονα, ο Μπολσονάρου υποβάθμιζε τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση. Σημείο καμπής της έρευνας αποτέλεσε η κατάθεση του αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας, Λουίς Ρικάρντο Μιράντα, πως είδε υπερβολική πίεση για έγκριση της αγοράς τριών εκατομμυρίων δόσεων του ινδικής παραγωγής εμβολίου Covaxin σε κόστος πολύ μεγαλύτερο των υπολοίπων διαθέσιμων εμβολίων.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2019, αρνείται κάθε κατηγορία περί κυβερνητικής διαφθοράς. Αντίθετα, έχει καταγγείλει την κοινοβουλευτική έρευνα ως πολιτικά υποκινούμενη με στόχο να τον εκδιώξει από την εξουσία.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Κύπρο: Πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς – Επεσαν σε χαράδρα

Αναστάτωση στη Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τα Νέα Μουδανιά – Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Πανελλήνιες 2021: Πέντε τμήματα του Μηχανογραφικού για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του

ΚορονοϊόςΖαΐχ ΜπολσονάρουΒραζιλίααντικυβερνητικές διαδηλώσειςεμβόλιασκάνδαλο