Viral|18.01.2022 06:45

Ιταλία: Για πρώτη φορά μία γυναίκα μαέστρος σε όπερα

Newsroom

Για πρώτη φορά μία γυναίκα μαέστρος αναλαμβάνει τα ηνία σε ιταλική όπερα. Ο λόγος για την ουκρανή αρχιμουσικό Οξάνα Λίνιβ, η οποία, για τα επόμενα τρία χρόνια, θα ηγείται του Teatro Comunale στην Μπολόνια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίνιβ αναλαμβάνει σημαντική θέση αφού, τον περασμένο Ιούλιο, ήταν η πρώτη γυναίκα μαέστρος που άνοιξε το φεστιβάλ όπερας στο Μπάιροτ της Γερμανίας, στα 145 χρόνια λειτουργίας του.

«Φυσικά, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά ξέρετε για την ορχήστρα το φύλο μου δεν έχει σημασία. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα περίπλοκο και απαιτητικό πρόγραμμα: Εκτελούμε έργα των Ρίχαρντ Στράους και Ρίχαρντ Βάγκνερ. Πρόκειται για το κορυφαίο ρεπερτόριο συμφωνικής μουσικής στον κόσμο και έχουμε κάνει πρόβες μόνο για τρεις ημέρες», δήλωσε η ίδια στο euronews.

Ήταν ώρα να κάνουμε ακόμη ένα βήμα 

«Περάσαμε δέκα πολύ όμορφα χρόνια με τον προηγούμενο μουσικό διευθυντή, τον νεαρό Ιταλό Μισέλ Μαριότι. Σκεφτήκαμε πως είναι ώρα να κάνουμε ακόμη ένα βήμα και να χτίσουμε μια καινούρια σχέση. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με μια ευρωπαία μαέστρο με Γερμανόφωνο υπόβαθρο» υποστηρίζει ο έφορος Φούλβιο Ματσιάρντι, έφορος του Teatro Comunale.

Όπεραειδήσεις τώραγυναίκαμαέστρος