Viral|05.04.2022 07:25

Πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας πολλών εκατομμυρίων ετών, υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια έργων στις ΗΠΑ

Newsroom

Ίχνη δεινοσαύρων από 112 εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν καταστραφεί στη νοτιοανατολική Γιούτα από βαριά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση ενός πεζόδρομου στη δημοφιλή τουριστική περιοχή, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ζημιές στο Mill Canyon Dinosaur Tracksite είναι μικρές, αλλά ορισμένες πατημασιές είχαν σπασίματα γύρω από το χείλος τους, ανέφερε πρόσφατα σε έκθεσή του το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι μια περιοχή όπου ένας προϊστορικός κροκόδειλος διέσχισε ένα επίπεδο λάσπης φαίνεται να έχει πατηθεί πολλές φορές από εκσκαφέα, προκαλώντας ρωγμές, ανέφερε η Salt Lake Tribune.

Η περιοχή θεωρείται από τις σημαντικότερες περιοχές με ίχνη δεινοσαύρων στη χώρα, καθώς περιέχει ίχνη από τουλάχιστον 10 διαφορετικά είδη.

Η υπηρεσία στην έκθεση αναφέρει ότι το έργο θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, η περιοχή να σηματοδοτηθεί σαφώς και τα συνεργεία εργασίας να ενημερωθούν για το πού μπορούν και πού δεν μπορούν να πάνε. Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι η υπηρεσία θα πρέπει να καλύψει μια κενή θέση περιφερειακού παλαιοντολόγου που είναι κενή από το 2018.

"Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί, θα ακολουθήσουμε τις συστάσεις της αξιολόγησης, θα επιδιώξουμε τη συμβολή του κοινού και θα συνεργαστούμε με την παλαιοντολογική κοινότητα καθώς θα προχωρήσουμε συλλογικά στην κατασκευή των πεζοδρομίων στην ερμηνευτική περιοχή", δήλωσε η υπηρεσία.

Αυτή η αναθεωρημένη έκθεση θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι. "Είναι καλό που αποτρέψαμε μεγαλύτερη ζημιά από το να συμβεί", δήλωσε ο Τζέρεμι Ρόμπερτς, μεταξύ εκείνων που επεδίωξαν να σταματήσει το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ το έργο. "Αλλά αυτό θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την πολιτεία μέχρι να βρούμε έναν παλαιοντολόγο".

ΗΠΑανασκαφήδεινόσαυροςδεινόσαυροι