Viral|16.04.2022 15:44

Ιαπωνικό εστιατόριο το... τερμάτισε: Σερβίρει επιδόρπιο που μοιάζει με... γύψο και γίνεται viral

Newsroom

Το εστιατόριο Opuses στο ξενοδοχείο Royal Park Hotel στην Ginza του Τόκιο τράβηξε πρόσφατα την προσοχή εξαιτίας ενός ενδιαφέροντος επιδόρπιου που είχε το σχήμα κομματιών γύψου από τοίχο.

Στη λίστα με τα λιγότερο... ελκυστικά πράγματα στον κόσμο, ο σοβάς τοίχου βρίσκεται αρκετά ψηλά, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το αποκαλούσαν την πιο εμπνευσμένη επιλογή για το σχεδιασμό ενός επιδόρπιου. Παρόλα αυτά, αυτό ακριβώς φαίνεται να έκαναν οι σεφ του Opuses, ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Οι φωτογραφίες αυτού του... αμφιλεγόμενου πιάτου δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Twitter και κατέληξαν να αποσπάσουν πάνω από 200.000 likes, 26.000 retweets και εκατοντάδες σχόλια. Το γενικότερο αίσθημα ήταν ότι το επιδόρπιο έμοιαζε εντυπωσιακά με γύψο.

Το επιδόρπιο Opuses προφανώς αποτελείται από παγωτό που καλύπτεται από αυτά τα κομμάτια μαρέγκας που μοιάζουν με γύψο, αν και το ίδιο το παγωτό δεν είναι πραγματικά ορατό. Μερικοί από τους εκατοντάδες ανθρώπους που σχολίασαν τις φωτογραφίες ισχυρίστηκαν ότι το επιδόρπιο ήταν πραγματικά νόστιμο, αν και δεν μπορούσες να το καταλάβεις κοιτάζοντάς το.

Σύμφωνα με το IT Media, το επιδόρπιο ονομάζεται "Gray" και αποτελείται από παγωτό φράουλα και μους φιστικιού κρυμμένο κάτω από λεπτές πλάκες μαρέγκας μαύρου σουσαμιού. Υποτίθεται ότι είναι πεντανόστιμο.

Το μοντέρνο εστιατόριο Opuses στην Ginza φημίζεται για την πρωτοποριακή κουζίνα του, αλλά αν κρίνουμε από τη γενική αίσθηση στο Twitter, μπορεί να το παράκαναν λίγο με αυτό το επιδόρπιο εμπνευσμένο από το γύψο. Από την άλλη πλευρά, έχει κερδίσει την τηλεοπτικό χρόνο σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές στην Ιαπωνία, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε μπορείτε πραγματικά να το αποκαλέσετε αποτυχία;

ΤόκιοΙαπωνίαειδήσεις τώραεστιατόριο