Viral|22.04.2022 14:25

Χαμός στην Ταϊβάν: Μετέδωσαν είδηση για… εισβολή της Κίνας και προκάλεσαν σάλο

Newsroom

Η είδηση ότι η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν εμφανίστηκε σε υποτιτλισμένο τίτλο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος. Ωστόσο, το ευτύχημα είναι πως δεν προκλήθηκαν σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα, Ταϊπέι.

Ποια η εξήγηση για τη δήθεν εισβολή της Κίνας

Η εξήγηση ήταν ότι μεταδόθηκαν κατά λάθος τίτλοι ειδήσεων προετοιμασμένων για σενάρια πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Ο τηλεοπτικός  σταθμός CTS («Chinese Television System») , ζήτησε δεκάδες φορές συγγνώμη, ωστόσο ο σάλος συνεχίστηκε.

Κοινοβουλευτικοί της Ταϊβάν απαίτησαν οι επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου να αποχωρήσουν και τελικά υπέβαλαν παραίτηση, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια.

«Στα πρόθυρα πολέμου», «Πλοίο ανατινάχθηκε στο λιμάνι της Ταϊπέι, εγκαταστάσεις και άλλα σκάφη καταστράφηκαν», ή «Η νέα πόλη της Ταϊπέι βομβαρδίστηκε από πυραύλους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» της Κίνας», ήταν μεταξύ των τίτλων που μεταδόθηκαν.

Κι όχι μόνο: «Σφοδρό χαλάζι πλήττει την πρωτεύουσα Ταϊπέι», «Ηφαίστειο στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν εξερράγη». Αλλά και ότι «βρέθηκαν νέα μεγάλα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου».

Ο σταθμός ζήτησε ξανά συγγνώμη και ανακοίνωσε πως τα δύο κορυφαία στελέχη του, η πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου και ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή, παραιτούνται και πρόκειται να διενεργηθεί εσωτερική έρευνα σε βάθος.

Ο CTS είναι μέρος του TBS (Taiwan Broadcasting System), της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που πήρε την τρέχουσα μορφή της το 2006 και χρηματοδοτείται εν μέρει από το κράτος. Για χρόνια, ο όμιλος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον προϋπολογισμό του και την επιρροή της εκάστοτε κυβέρνησης στη διοίκησή του.

ΚίναΤαϊβάνεισβολήειδήσεις τώρα