Viral|29.04.2022 12:46

Οι «μαζορέτες» της ρωσικής εισβολής: Ποιες είναι οι «Αδερφές της Νίκης» που ποζάρουν δίπλα σε τανκς και στρατιώτες

Newsroom

Στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών βρίσκονται οι «Αδελφές της Νίκης», ένα μουσικό γκρουπ που απαρτίζεται από influencer, μοντέλα, φοιτήτριες και νεαρές γυναίκες από την περιοχή του Λουγκάνσκ.

Οι ίδιες, ντυμένες με στολές νοσοκόμας και το έμβλημα «Ζ» στις μπλούζες τους προωθούν τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα, την ώρα που πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα ρωσικά social media αναφέρουν ότι πρόκειται για «συζύγους και φιλενάδες» στρατιωτών που υπηρετούν στην Ουκρανία.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τα μέλη της ομάδας να προσφέρουν κέικ και θρησκευτικές εικόνες στους Ρώσους στρατιώτες με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα.

Ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ συναντά κανείς την Αλιόνα Μπόικο, η οποία έχει πάνω από 30.000 followers στο TikTok και το Instagram. «Το μήνυμα προπαγάνδας της προς τους στρατιώτες ήταν το εξής: Είναι σημαντικό να μην τα παρατήσουμε τώρα, να γίνουμε πιο δυνατοί παρά τις δυσκολίες. Τα δύσκολα θα περάσουν και αργά ή γρήγορα όλα θα πάνε καλά», γράφει η Daily Mail.

H Βιολέτα Μοσκαλένκο, η οποία έχει 3.000 ακόλουθους στο Instagram, είναι μοντέλο που είχε πάρει μέρος στην Εβδομάδα Μόδας του Λουγκάνσκ.

Άλλες «νοσοκόμες» είναι το μοντέλο Μαρία Οκορόκοβα και η ηθοποιός Αναστάσια Τσεπούροβα.

ειδήσεις τώραμαζορέτεςΟυκρανίατανκΡωσίαπόλεμος