Viral|27.05.2022 11:10

«Δεν είμαι ο Banksy»: Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ο διάσημος street artist

Newsroom

Μάταια προσπαθεί ο 58χρονος δημοτικός σύμβουλος του Πέμπροκ Ντοκ στην Ουαλία, Ουίλιαμ Γκάνον, να αποδείξει ότι δεν είναι ο Banksy. Τις φήμες ξεκίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, αντίπαλος του στις πρόσφατες τοπικές εκλογές λέγοντας ότι, ο μυστηριώδης street artist που κανείς ποτέ δεν έχει δει από κοντά, βρίσκεται ανάμεσά τους.

Οι φήμες έλαβαν τέτοιες διαστάσεις που υποχρέωσαν τον Γκάνον να παραιτηθεί από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, εξηγώντας ότι υπονομεύεται η αξιοπιστία του καθώς όλοι του ζητάνε να αποδείξει «ότι δεν είναι ελέφαντας».

«Δεν είμαι ο Banksy»

Ο Oυαλός ξεκίνησε, μάλιστα, μία καμπάνια από τον ιστότοπό του, μέσω της οποίας καλεί όσους πολίτες δεν είναι ο Bansky να αγοράσουν μία κονκάρδα που γράφει αυτό ακριβώς - «Δεν είμαι ο Banksy». Μάλιστα, ο Γκάνον, προειδοποιεί τον ίδιο τον καλλιτέχνη «να μην διανοηθεί» να αγοράσει την κονκάρδα.

«Ο Banksy μπορεί να μην είναι ένα άτομο αλλά ένα κίνημα. Όσοι δεν είστε ο Banksy, πάρτε ένα σήμα και να το φοράτε. Εαν είστε ο Banksy, τότε παρακαλώ μην πάρετε το σήμα», προτρέπει ο Γκάνον ο οποίος επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι έχει στο παρελθόν εντρυφήσει στην τέχνη του γκαφίτι αφού, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε τοίχους από το Λονδίνο ως τη Γλασκόβη.

γκραφίτιειδήσεις τώραδημοτικός σύμβουλοςstreet artBanksyΟυαλία