Πέταξε το ηλεκτρικό πατίνι της από τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης και προκάλεσε ζημιές 25.000 ευρώ
NewsroomΖημιές ύψους 25.000 ευρώ προκάλεσε αμερικανίδα τουρίστρια στα εμβληματικά «Ισπανικά Σκαλοπάτια» της Ρώμης, όταν έριξε σε αυτά το νοικιασμένο ηλεκτρικό πατίνι της.
Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στις 3:45 τα ξημερώματα και έγινε viral αφού βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στα social media από περαστικό. Όπως αναφέρει η Guardian, οι ιταλικές αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα είναι 28 ετών, αμερικανίδα τουρίστρια, η οποία πέταξε από τα σκαλιά το νοικιασμένο ηλεκτρικό πατίνι της. Η ίδια, αλλά και ο 29χρονος σύντροφός της, ο οποίος, στο βίντεο, φαίνεται να κατεβαίνει με το δικό του πατίνι τα εμβληματικά σκαλοπάτια, συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ (έκαστος) καθώς και απαγόρευση επίσκεψης για δύο ημέρες στο μνημείο.
Aπό τα πιο καλά φυλασσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας
Πριν από δύο εβδομάδες, ένας 37χρονος σαουδάραβας τουρίστας προκάλεσε επίσης ζημιές στη σημείο, όταν κατέβηκε τα σκαλοπάτια, που είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, με μία νοικιασμένη Maserati προκαλώντας ζημιές. Ήδη, από το 2018 η αστυνομία έχει απαγορεύσει σε τουρίστες και κατοίκους να κάθονται στα σκαλιά, τα οποία είναι υπό την προστασία της Unesco.
- Το ethnos.gr στην Ψάθα: Καμένα σπίτια, συνεχείς αναζωπυρώσεις και νύχτα αγωνίας
- Η ιστορία του Δανού πιλότου που σκοτώθηκε στη Ψάθα - Είχε 9.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του
- Από ήρωας πρόσφυγας, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας στην Κυψέλη - Το προφίλ του 26χρονου
- Η τεχνητή νοημοσύνη στο στόχαστρο: Γιατί τα data centers έγιναν πολεμικός στόχος