Viral|30.06.2022 21:29

Απίστευτο! 22χρονη ανακάλυψε ότι πάσχει από σπάνιο σύνδρομο, βλέποντας Grey’s Anatomy

Newsroom

Η επιτυχημένη σειρά «Grey's Anatomy» μπορεί να βασίζεται σε μυθοπλασία, αλλά χάρη σε αυτή μια 22χρονη έλυσε το ιατρικό της «μυστήριο».

Η Emilie Levy, από το Ισραήλ, υπέφερε από ανεξήγητους πόνους στους καρπούς και τους αστραγάλους της από τα 12 της χρόνια. Ως έφηβη, άρχισε επίσης να εμφανίζει εξαρθρώσεις στον ώμο, το ισχίο και το σαγόνι της - ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να δώσουν απαντήσεις για την κατάσταση της. 

Μια μέρα, ενώ παρακολουθούσε τη σειρά της Shonda Rhimes, αναγνώρισε τα συμπτώματά της στην οθόνη.«Παρακολουθούσα μέχρι τη 13η σεζόν όταν εντόπισα κάτι», δήλωσε η Levy στο NeedToKnow.online. «Υπήρχε μια γυναίκα ασθενής που παραπονιόταν για πονοκέφαλο μετά από ένα μόνο ποτό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μπόρεσαν εύκολα να εξαρθρώσουν ολόκληρο το χέρι της».

«Αφού τους είδα να εξαρθρώνουν τον ώμο της, θυμάμαι να σκέφτομαι ότι μου θυμίζει ακριβώς τον εαυτό μου», είπε η Levy. Η γυναίκα στο Grey's Anatomy διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ehlers-Danlos, μια ομάδα κληρονομικών διαταραχών που προκαλούν υπερβολικά εύκαμπτες αρθρώσεις καθώς και ελαστικό και εύθραυστο δέρμα.

Ωστόσο, αν και είχε αναγνωρίσει τα συμπτώματα στην τηλεόραση, οι γιατροί της είπαν ότι έκανε λάθος, και απέδωσαν τα εξαρθρήματα της σε σύνδρομο υπερκινητικότητας. Τελικά, η Levy αποφάσισε να επισκεφτεί και δεύτερο γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ότι πάσχει απότο σύνδρομο το Ehlers-Danlo, ακριβώς όπως η ασθενής στο Grey's Anatomy.

H διάγνωση, ωστόσο, δεν βελτίωσε την καθημερινότητα της. 

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2020, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα  με αποτέλεσμα να εξαρθρωθούν τα πλευρά της. Έξι μήνες αργότερα, η θωρακική περιοχή και το στήθος της είχαν επίσης εξαρθρωθεί.

«Ήταν σαν ντόμινο, από τη στιγμή που εξαρθρώθηκε το πρώτο πλευρό, η επιδείνωση ήταν τόσο γρήγορη, μέρα με τη μέρα γινόταν χειρότερη», είπε.

Αν έσκυβε, οδηγούσε ή καθόταν για περισσότερο από 30 λεπτά, σήκωνε πράγματα, έβηχε ή ακόμα και ανέπνεε, εξαρθρωνόταν. Ξυπνούσε ακόμη και από τον ύπνο της για να επαναφέρει τα πλευρά της στη θέση τους, τόσο συχνά όσο και κάθε 10 λεπτά.

«Έφτασα σε ένα σημείο που είπα στους γονείς μου ότι δεν μπορούσα να φανταστώ να ζω έτσι, με ένα απίστευτο επίπεδο πόνου, ούτε καν για άλλους δύο μήνες», θυμάται. Δεν υπάρχει ευρέως γνωστή θεραπεία για το Ehlers-Danlos, αλλά η Levy πήρε την υγεία της στα χέρια της για άλλη μια φορά και έψαξε στο διαδίκτυο για «θεραπεία του συνδρόμου ολίσθησης πλευρών».

«Ήταν η πρώτη φορά που έπεσα πάνω σε κάποιον που εξηγούσε ακριβώς αυτό για το οποίο παραπονιόμουν όλους αυτούς τους μήνες», δήλωσε η ίδια.

Κλαίγοντας, έβαλε τους γονείς της να παρακολουθήσουν το κλιπ που ανακάλυψε. Τελικά τον Φεβρουάριο πέταξε στη Φλόριντα  και δύο μήνες αργότερα υποβλήθηκε σε θεραπεία.

«Πέταξα στην κλινική του για τρεις μήνες για να υποβληθώ σε σημαντική θεραπεία, η οποία τελικά οδήγησε σε τεράστια βελτίωση της λειτουργίας μου, όπου σταμάτησα να εξαρθρώνομαι», είπε για τη διαδικασία που άλλαξε τη ζωή της.

Λόγω των συνεχιζόμενων επιπλοκών της υγείας της, η Levy αποφάσισε να γίνει γιατρός και τελικά το 2022,  άνοιξε ιατρική κλινική μαζί με τον χειρουργό Dr. Yeshaiau Benedict στο Ισραήλ.

«Η κλινική επικεντρώνεται στην προλοθεραπεία, μια αναγεννητική μορφή θεραπείας που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη ζωή των ασθενών με Ehlers-Danlos και πολλών άλλων ορθοπεδικών τραυματισμών και πόνων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων αθλητικών τραυματισμών», δήλωσε η ίδια.

Με τη βοήθεια του Benedict, τον οποίο αποκάλεσε «εξαιρετικό και ασυνήθιστο ορθοπεδικό χειρουργό», η Levy προσπαθεί τώρα να βοηθήσει «όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Όλες οι ειδήσεις

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας – Τo αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Η Γη της Ελιάς: Όλα όσα θα γίνουν στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν και η πασίγνωστη τραγουδίστρια που εισβάλει στον β' κύκλο

ειδήσεις τώραγιατρόςGrey's AnatomyσύνδρομοΙσραήλ