Viral|24.10.2022 08:34

Upla: Το ινδικό χωριό που κατακλύζεται από... μαϊμούδες - Τους έχουν «γράψει» μερίδιο γης

Newsroom

Οι Ινδοί πάντα εκτιμούσαν τις μαϊμούδες, τις τάιζαν και τις περιλάμβαναν στις τελετουργίες του, αλλά οι κάτοικοι του χωριού Upla το πήγαν σε άλλο επίπεδο, καθώς τους «έγραψαν» 32 στρέμματα γης. 

«Αν και τα έγγραφα αναφέρουν ότι η γη ανήκει στις μαϊμούδες, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος δημιούργησε τη διάταξη και πότε»  σημείωσε ο επικεφαλής του χωριού, Bappa Padwal και πρόσθεσε «Στην περιοχή ζουν περίπου 100 μαϊμούδες. Ο αριθμός τους φθίνει με τα χρόνια, καθώς δε μένουν σε ένα σημείο».

Οι ντόπιοι συνηθίζουν να ταΐζουν τις μαϊμούδες που θα βρεθούν στο κατώφλι τους και πολλοί τους προσφέρουν δώρα στους γάμους, όπως ορίζει η παράδοση. Στα 32 στρέμματα, που ανήκουν στα χαριτωμένα τετράποδα,  η δασική υπηρεσία έχει δημιουργήσει φυτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση μεταξύ των μαϊμούδων και των ντόπιων δεν ήταν πάντα τόσο αρμονική. Πριν από περίπου 10 χρόνια είχε κάνει τον γύρο των ειδησεογραφικών πρακτορείων  η είδηση ότι 300 μακάκοι τρομοκρατούσαν τον τοπικό πληθυσμό, κλέβοντας το φαγητό τους και μπαίνοντας απρόσκλητοι στα σπίτια τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μαϊμούδεςΙνδίαειδήσεις τώρα