Viral|12.12.2022 10:15

Πώς η λιλιπούτεια πρόωρη Poppy McBride έσωσε τη ζωή της δίδυμης αδελφούλας της όσο ακόμα βρίσκονταν στη μήτρα

Newsroom

Δίδυμο βρέφος έσωσε το αδελφάκι του, όσο ακόμα τα δύο μωρά βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους, στέλνοντας σήματα στους γιατρούς, να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό. Τα σήματα εισακούστηκαν και, όπως αποδείχθηκε, ήταν κρίσιμα για την επιβίωση του ενός εκ των δύο μωρών.

Οι καρδιακοί παλμοί της πρόωρης Poppy McBride άρχισαν να ακούγονται ανησυχητικοί στο μόνιτορ κατά την 31η εβδομάδα κύησης. Όπως λένε οι γιατροί, αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκαν να ξεγεννήσουν την ίδια, και τη δίδυμη αδελφή της, Winnie, νωρίτερα. Η Poppy, παρότι, ζύγιζε μόλις ένα κιλό και 300 γραμμάρια, ήταν απολύτως υγιής και δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα με την καρδιά της.

Οι γιατροί δεν είχαν καμία ανησυχία για την αδελφή της, Winnie, που είχε σχεδόν τριπλάσιο από το βάρος της Poppy. Ωστόσο, αυτή ήταν που είχε υπανάπτυκτους πνεύμονες και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μητέρα των δύο κοριτσιών λέει ότι οι γιατροί της είπαν ότι, η Poppy ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή της αδελφής της και ότι, αν καθυστερούσαν περαιτέρω να γεννήσουν τα δίδυμα, η Winnie δεν θα τα κατάφερνε. Το μωρό χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τη 14η μέρα ζωής του προκειμένου να του αφαιρεθεί υγρό που είχε συσσωρευτεί στον εγκέφαλό του. Έκτοτε, έχει αναρρώσει πλήρως.

Η Winnie δε θα επιβίωνε αν η Poppy δεν προειδοποιούσε

«Όλα δείχνουν ότι η μικροσκοπική σας δίδυμη έσωσε τη ζωή της αδελφής της», φαίνεται να είπαν οι γιατροί στη μητέρα που ζει κοντά στη λίμνη Τζάκσον του Τέξας. «Οι παλμοί της ακούγονταν εκκωφαντικοί, οπότε έπρεπε να γεννηθεί, αλλά, μετά τον τοκετό το βρέφος ήταν τελείως καλά», σημειώνει η μητέρα. «Οι γιατροί θεωρούν ότι έστελνε μηνύματα κινδύνου επειδή ήξερε ότι η αδελφή της δε θα επιβίωνε αν δε γεννιόταν τη δεδομένη στιγμή», υπογράμμισε και τόνισε: «ακόμη και τώρα, η Poppy είναι αυτή που φροντίζει τη Winnie αν και, ακόμα, είναι πολύ μικρότερη».

Όπως λέει η 28χρονη, «οι γιατροί μού είπαν ότι είναι ζωηρή, αλλά μικρότερη σε μέγεθος και από ένα μικρό ξωτικό στο ράφι». Οι δίδυμες πλέον δεν έχουν κανένα πρόβλημα. «Είναι πανέξυπνες», λέει η μητέρα τους. «Η Winnie είναι εξυπνότερη από τον μέσο όρο παιδιών στην ηλικία της. Στα τρία της χρόνια, πλέον, μπορεί να διαβάσει βιβλία από μνήμης. Πρόσφατα προσπάθησα να μετακινήσω τα κρεβάτια τους, χωρίζοντάς τις, αλλά δεν το δέχτηκαν, είναι απίστευτα κοντά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ