Viral|31.12.2022 19:45

Νότια Κορέα: Το τεράστιο, λευκό φως στον ουρανό που δημιούργησε πανικό - UFO ή επίθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Newsroom

Από ένα τεράστιο, λευκό φως φωτίστηκε ο νυχτερινός ουρανός σε πολλές πόλεις της Νότιας Κορέας, δημιουργώντας χάος. Το φως δημιούργησε πανικό στους πολίτες, με τις σκηνές που διαδραματίστηκαν να θυμίζουν την ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας», καθώς πολλοί φοβήθηκαν ότι δέχονταν επίθεση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ή ότι επρόκειτο για έλευση UFO.

«Φοβάμαι, είναι UFO αυτό;»

Η εξήγηση που έδωσε η South China Morning Post, πάντως, ήταν πολύ πιο απλή. Σύμφωνα με το μέσο, τέσσερα βορειοκορεάτικα drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας, πριν από μερικές μέρες. Η κατάρριψή τους απέτυχε. Ο νοτιοκορεατικός στρατός ζήτησε επίσημα συγγνώμη και σχεδίασε να πάρει το «αίμα» του πίσω, δίνοντας τη δική του απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με το δίκτυο αεράμυνας της χώρας.

Έτσι, προέβη στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου στερεού καυσίμου, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της χώρας. Ωστόσο, η εκτόξευση ήταν αυτή που δημιούργησε την απόκοσμη λευκή λάμψη στον ουρανό, η οποία και έγινε ορατή σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, επειδή ακριβώς κανείς δε γνώριζε για τα σχέδια του στρατού, η τεράστια, λευκή λάμψη στον ουρανό, δημιούργησε σύγχυση, τόσο στους πολίτες, όσο και στην κρατική τηλεόραση. Πολλοί έκαναν λόγο για επίθεση που δέχονταν από τη γειτονική χώρα, ενώ άλλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για εξωγήινους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολίτης δήλωσε, «φοβάμαι, είναι UFO αυτό;», ενώ «φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα προς τα αστυνομικά τμήματα και τον στρατό, ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβαινε. Μετά τις σκηνές απόλυτου χάους που προκλήθηκαν, ο στρατός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία σημειωνόταν ότι επρόκειτο για δοκιμαστική εκτόξευση, οπότε δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιμ Γιονγκ ΟυνουρανόςΝότια ΚορέαΒόρεια Κορέαφωςειδήσεις τώρα