Viral|13.01.2023 09:22

Συγκλονιστικό βίντεο: Snowboarder παρασύρεται από χιονοστιβάδα για μισό λεπτό

Newsroom

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει στα social media που δείχνει έναν snowboarder να παρασύρεται για σχεδόν μισό λεπτό από χιονοστιβάδα στο Big Cottonwood Canyon.

Ο Μπλέικ Νίλσον μοιράστηκε τις απίστευτες αυτές εικόνες, τις οποίες κατέγραψε με μια κάμερα και περιέγραψε την εμπειρία του. Πριν ανέβει στην πλαγιά με την ομάδα του είχε ελέγξει τη δομή του χιονιού και όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά.

«Κατέβηκα πρώτος αφού έκανα μια στροφή στο πλάι, μια ‘’πλάκα ανέμου’’ με παρέσυρε», αναφέρει στην έκθεση του συμβάντος ο Νίλσον.

Καθώς παρασυρόταν από τη χιονοστιβάδα, ακούγεται να φωνάζει στον συνεργάτη του ότι γλιστρούσε. Χρησιμοποιώντας κολυμβητικές κινήσεις με τα χέρια του, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της χιονοστιβάδας πριν επιβραδύνει και σταματήσει η χιονόπτωση.

Στην αναφορά του, ο Νίλσον προέτρεψε οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες να σέβεται τον άνεμο, γράφοντας ότι «ακόμη και ένας μικρός "διαχειρίσιμος" θύλακας ανέμου μπορεί να σπάσει και να σας μεταφέρει πολύ μακριά σε απότομο έδαφος». «Πήραμε ένα μάθημα», σημειώνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραsnowboarderχιονόπτωσηΗΠΑ