Viral|26.03.2023 07:28

«Εύχομαι να ήταν το εγγόνι μου “κανονικό” αγόρι; Ξεκάθαρα, αλλά θα το αγαπώ» - Η έκκληση Ρεπουμπλικανού για τον αποκλεισμό τρανς παιδιών από την περίθαλψη

Newsroom

Για χρόνια, ο βουλευτής Τζέρυ Μίλερ αποτελούσε μία σταθερά του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία του Κεντάκι των ΗΠΑ. Παρότι στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές ο ίδιος αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκε ενώπιον της Γερουσίας κάνοντας μία συγκινητική έκκληση γεμάτη προσωπικές αναφορές για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άτομα κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να προβούν σε μετάβαση φύλου.

«Το (προς ψήφιση) νομοσχέδιο καταδικάζει τα ευάλωτα παιδιά σε μία ακόμη πιο δύσκολη ζωή από αυτή στην οποία έχουν ήδη γεννηθεί. Σάς παρακαλώ, μη στερήσετε από τους γονείς το δικαίωμα να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Ας μην αποτελέσει αυτό το δικαίωμα παράπλευρη απώλεια στο πολιτιστικό “χάσμα” μεταξύ των ιδεών μας».

Το νομοσχέδιο που σχετίζεται με τα τρανς δικαιώματα, παρά την άκρως συγκινητική έκκληση του Μίλερ υπερψηφίστηκε από την νομοθετική επιτροπή υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικάνων, και προωθήθηκε στην ολομέλεια της Γερουσίας. Πολλά μέλη της επιτροπής, προερχόμενα από την εν λόγω παράταξη, ωστόσο, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τμήματα του νομοσχεδίου – μεταξύ των οποίων, και η απαγόρευση από τα σχολεία του Κεντάκι οποιασδήποτε αναφοράς στην ταυτότητα φύλο ή τον  σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και η απαλλαγή των εκπαιδευτικών από την υποχρέωση να αναφέρονται σε διεμφυλικούς μαθητές με τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους.

Ο Μίλερ, ο οποίος πέρυσι αποσύρθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κεντάκι αποφασίζοντας να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του, επέστρεψε στο κοινοβούλιο για να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο επειδή, όπως είπε, αυτό θα επηρεάσει τη ζωή του 7χρονου εγγονιού του. Ο πρώην βουλευτής επικεντρώθηκε στα τμήματα που θα απαγόρευαν την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τη μετάβαση φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών, και συγκεκριμένα ό,τι σχετίζεται με τις ορμονικές και χειρουργικές θεραπείες. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την ανάκληση των αδειών άσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που θα παράσχουν τις εν λόγω θεραπείες. Όπως είπε ο Μίλερ, πρόκειται για παρέμβαση στα δικαιώματα των γονέων.

«Σε τι ακριβώς συμφέρει την κυβέρνηση να στερεί από έναν γονέα να προστατεύει την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών του;» αναρωτήθηκε ενώπιον της Γερουσίας και ανέφερε ότι, τοεγγόνι του, από πολύ μικρή ηλικία, προτιμούσε να παίζει με «κούκλες αντί για μπάλες» και προτιμούσε να ντύνεται σαν κορίτσι. «Ήλπιζα ότι θα το ξεπερνούσα, αλλά αυτό δε συνέβη. Εύχομαι να ήταν ένα “κανονικό” αγόρι; Ξεκάθαρα. Ακόμα τα κάνω θάλασσα με τις αντωνυμίες, αλλά ανεξάρτητα από οτιδήποτε, θα αγαπώ το εγγόνι μου και θα αγωνίζομαι για αυτό που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γι’ αυτήν», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος και ο ίδιος. 

 Η συγκινητική έκκληση στη Γερουσία

Είμαι ο Τζέρι Μίλερ, πρώην βουλευτής. Όταν συνειδητοποίησα ότι η πρόταση νόμου HB470 μπορεί και να υπερψηφιστεί, παρότι στερεί από τους γονείς τα δικαιώματά τους, το πήρα προσωπικά. Γιατί το 7χρονο εγγόνι μου θα επηρεαστεί άμεσα από αυτό. Ως παππούς δύο κοριτσιών ήμουν πανευτυχής όταν έμαθα ότι, το μωρό που κυοφορούσε η κόρη μου ήταν αγόρι. Ονειρευόμουν όλα τα πράγματα που θα κάναμε μαζί, όπως το να παίζουμε μπάλα. Ωστόσο, δεν ήταν αυτή η πραγματικότητά μου. Από πολύ μικρή ηλικία, δεν τον ενδιέφερε η μπάλα. Αυτός ή μάλλον αυτή, προτιμούσε να παίζει με τις κούκλες της αντί για μπάλες, ξεκίνησε να ντύνεται σαν κορίτσι, προτιμούσε τα «πριγκιπικά» φορέματα από την ηλικία των 3. Η μητέρα που προσπάθησε να τον αποθαρρύνει. Όταν ήταν 4 ετών η σύζυγός μου είχε τη συναισθηματική νοημοσύνη να τον ρωτήσει αν δεν τού άρεσε που είναι αγόρι. Η απάντησή του ήταν «μέσα μου, νιώθω σαν κορίτσι». Η σύζυγός μου αποδέχθηκε ότι ο Τζόνα ήταν διαφορετικός πολύ πριν το αποδεχτώ εγώ. Νόμιζα ότι όλο αυτό οφειλόταν στο ότι είχε μία μεγαλύτερη αδερφή με την οποία ανταγωνιζόταν. Ήλπιζα ότι θα το ξεπερνούσε αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Στον παιδικό σταθμό, οι φίλες του ήταν όλες κορίτσια Εύχομαι να ήταν ένα “κανονικό” αγόρι; Ξεκάθαρα. Αλλά ο Τζόνα δεν είναι. Ακόμα τα κάνω θάλασσα με τις αντωνυμίες, αλλά ανεξάρτητα από οτιδήποτε, θα αγαπώ το εγγόνι μου και θα αγωνίζομαι για αυτό που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γι’ αυτήν».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΑΤΚΙΓερουσίαΗΠΑνομοσχέδιοεγγόνιtransgenderΡεπουμπλικάνοιειδήσεις τώραδιεμφυλικός