Viral|21.03.2023 20:05

Ο Ντόναλντ Τραμπ τρέχει για να… αποφύγει τη σύλληψη: Οι deepfake εικόνες που δημιούργησε Τεχνητή Νοημοσύνη και έγιναν viral

Newsroom

Την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης επιστράτευσαν κάποιοι προκειμένου να δημιουργήσουν φωτορεαλιστικές deepfake εικόνες από την υποτιθέμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εικόνες που έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο είναι, μεν, ψεύτικες, ωστόσο είναι πολύ ρεαλιστικές. Σε αυτές βλέπουμε τον Τραμπ να τρέχει να ξεφύγει και να αντιστέκεται στους αστυνομικούς. Ωστόσο, τελικά συλλαμβάνεται.

Κατηγορείται για τον χρηματισμό πορνοστάρ

Πίσω στην πραγματική ζωή, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι αναμένει τη σύλληψή του σήμερα (21/03) στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ κατηγορείται για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα τού απαγγελθούν κατηγορίες, πόσο πάλλον εάν θα συλληφθεί. Προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Midjourney, ωστόσο, ανέλαβαν την δημιουργία των φανταστικών εικόνων οι οποίες είναι λίαν ρεαλιστικές αλλά και δραματικές.

Όπως δήλωσε η , ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου Meme Wars, Τζόαν Ντόνοβαν, στο Daily Beast, «δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων είναι πολύ χρήσιμα για την εξαπάτηση του κοινού.

Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής ‘προληπτικής παραπληροφόρησης’, όπου οι φήμες γίνονται πραγματικότητα μέσω της δημιουργίας βίντεο και εικόνων καλύπτουν γεγονότα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπτεχνητή νοημοσύνησύλληψηειδήσεις τώρα