Viral|25.03.2023 18:56

«Χριστέ μου βοήθησε τους»: Μετεωρολόγος «τα χάνει» μπροστά στον φονικό τυφώνα που χτύπησε το Μισισίπι

Newsroom

Το γύρο του διαδικτύου έκανε το σοκ του μετεωρολόγου Ματ Μάθμπαν, του τοπικού δικτύου WTVA, την ώρα που ενημέρωνε για την επερχόμενη καταιγίδα που θα χτυπούσε το Μισισίπι.

Μιλώντας για έναν ανεμοστρόβιλο, ο μετεωρολόγος είπε: «Ας υποθέσουμε ότι κινούμαστε με 65 μίλια την ώρα, θα έλεγα ότι θα οι δυτικοί δρόμοι της πόλης Άμορι απέχουν λιγότερο από δύο λεπτά. Πρόκειται για έναν ισχυρό, απειλητικό για τη ζωή ανεμοστρόβιλο που θα κινηθεί είτε εξαιρετικά κοντά στο Έιμορι είτε μέσα από το βόρειο τμήμα της πόλης».

Ξαφνικά, συνειδητοποιεί το εύρος του τυφώνα και λέει «Έχουμε μια νέα σάρωση που έρχεται τώρα που μιλάμε. Ω φίλε, έρχεται στη βόρεια πλευρά του Έιμορι. Ω Χριστέ μου, σε παρακαλώ βοήθησέ τους, αμήν».

Τουλάχιστον 12 νεκροί

Σύμφωνα με το Fox News, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μισισίπι από τον φονικό τυφώνα που κυριολεκτικά «σάρωσε» την περιοχή και κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο CNN η κάτοικος Μπράντι Σόουα. «Αυτή ήταν μια σπουδαία μικρή πόλη και τώρα χάθηκε».

Η Σόουα δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και έριξε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Rolling Fork, το οποίο βρίσκεται περίπου 55 μίλια βορειοδυτικά του Τζάκσον.

«Η φίλη μου παγιδεύτηκε στο σπίτι, αλλά την βγάλαμε έξω», δήλωσε η Σόουα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ζουν δίπλα στη γιαγιά της παγιδευμένοι στα σπίτια τους. Είπε ότι όλο το ρεύμα στην περιοχή της γιαγιάς της έχει διακοπεί.

Στο Twitter, ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Τέιτ Ριβς, έγραψες: «Πολλοί χρειάζονται τις προσευχές μας και την προστασία του Θεού απόψε. Ενεργοποιήσαμε την ιατρική υποστήριξη-προωθούμε περισσότερα ασθενοφόρα και άλλα μέσα έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες. Παρακολουθήστε τα δελτία καιρού και παραμείνετε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Περισσότερα από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Μισισιπή βρίσκονταν στο σκοτάδι νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης PowerOutage.us.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση για ανεμοστρόβιλους στη βόρεια Αλαμπάμα και το μεσαίο Τενεσί μέχρι τις 3 π.μ. CT, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων. Το ρολόι περιλαμβάνει το Νάσβιλ του Τενεσί και το Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Οι καταιγίδες που κινούνται στην περιοχή επιτήρησης ανεμοστρόβιλων έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανεμοστρόβιλους, μεγάλο χαλάζι και ριπές ανέμου έως και 75 μίλια την ώρα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τυφώναςμετεωρολόγοςΜισισίπιΗΠΑειδήσεις τώρα