Viral|25.03.2023 23:30

Βενετία: Οργή για τον «ηλίθιο» που έκανε βουτιά σε κανάλι της Βενετίας από τον τρίτο όροφο - Τον ψάχνουν παντού

Newsroom

Στο αμήν έχουν φτάσει όπως φαίνεται οι κάτοικοι της Βενετίας με τους τουρίστες καθώς πληθαίνουν οι ανάρμοστες και ενοχλητικές συμπεριφορές. Αποκορύφωμα υπήρξε τουρίστας που πήδηξε από οροφή κτηρίου μέσα στο κανάλι με τον Δήμαρχο της πόλης να κάνει οργισμένες αναρτήσεις και να προαναγγέλλει τη σύλληψή του.

Ειδικότερα, οι ιταλικές αρχές ψάχνουν για άνδρα ο οποίος πήδηξε από την οροφή τριώροφου κτηρίου μέσα σε κανάλι της Βενετίας την Πέμπτη. Ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουγκνάρο τον χαρακτήρισε «ηλίθιο», γράφοντας μάλιστα στο Twitter  πως θα του δώσει «πτυχίο ηλιθιότητας αλλά και αρκετές κλωτσιές» γι αυτό που έκανε.

Ο δήμαρχος δημοσίευσε ακόμη και βίντεο της βουτιάς, προαναγγέλλοντας σύλληψη και του ατόμου που το τράβηξε λέγοντας ότι είναι συνεργός του. Στο βίντεο φαίνεται το άτομο που φορά μόνο ένα σορτσάκι να πηδά από την οροφή του κτηρίου μέσα στο κανάλι και μάλιστα να «προσγειώνεται» με την κοιλιά.

«Ρίσκαρε τη ζωή του για αυτή τη βουτιά, αλλά είναι και παραβάτης. Δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο για την πόλη. Τι θα συνέβαινε αν περνούσε από κάτω μια βάρκα;», πρόσθεσε ο Μπρουγκνάρο.

Ζήτησε μάλιστα τη βοήθεια των πολιτών για να αναγνωριστεί το άτομο που πήδηξε στο κανάλι, το οποίο χαρακτήρισε «τουρίστα». Ζήτησε ακόμη να σταματήσουν τα «like» στο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλες αυτές της ηλιθιότητες τις κάνουν για τα likes στα social» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες για τη δίωξή τους.

Ανάρμοστες συμπεριφορές από τουρίστες

Πάντως, η Βενετία «υποφέρει» από τον υπερβολικό τουρισμό. Πέρσι πάνω από 40 τουρίστες συνελήφθησαν επειδή κολυμπούσαν γυμνοί στα κανάλια. Άνδρας είχε συλληφθεί γιατί έκανε … σερφ στο Grand Canal ενώ αμερικανός προξένεψε καταστροφές στα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης. Άλλος τουρίστας διέλυσε αγάλματα στο μουσείο του Βατικανού ενώ πρόστιμα έχουν επιβληθεί επίσης σε τουρίστες που χάραξαν τα αρχικά τους σε μνημεία και έκλεψαν κομμάτια από το Κολοσσαίο της Ρώμης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κανάλιαΒενετίαειδήσεις τώραΙταλία