Viral|01.07.2023 12:13

Εστιατόριο σερβίρει ράμεν με… Godzilla: Όσοι δεν το καταναλώσουν πρέπει να πληρώσουν επιπλέον!

Newsroom

Ένα εστιατόριο ράμεν στο Γιουνλίν της Ταϊβάν παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία προσθήκη στο μενού του - το Godzilla ράμεν, ένα μπολ σούπας ράμεν με ένα κοκκινιστό πόδι κροκόδειλου να εξέχει από αυτό.

Τα ραμέν της Ταϊβάν γίνονται όλο και πιο περίεργα τον τελευταίο καιρό. Όλα ξεκίνησαν με το isopod ramen που παρουσιάσαμε στα τέλη του περασμένου μήνα, το οποίο είχε ως κύριο συστατικό ένα γιγαντιαίο πόδι. Στη συνέχεια, ήταν το «Frog Frog Frog Ramen» από το Yuan Ramen, το οποίο περιείχε έναν γιγάντιο βάτραχο χωρίς φλούδα, και πρόσφατα κορυφώθηκε με μια άλλη "λιχουδιά" της περιοχής Yunlin, ένα ράμεν κροκόδειλου με την εύστοχη ονομασία «Godzilla Ramen». Το πιάτο φέρεται να παρασκευάζεται με 40 διαφορετικά μπαχαρικά, αλλά το κύριο συστατικό που κυριολεκτικά ξεχωρίζει από το μπολ είναι ένα κοκκινιστό πόδι κροκόδειλου.

Το Godzilla Ramen ανακοινώθηκε με μια viral πλέον ανάρτηση στο Facebook και φέρεται να εμπνεύστηκε από το δημοφιλές ράμεν για το οποίο φαίνεται ότι μιλούσαν όλοι στην Ταϊβάν στα τέλη του περασμένου μήνα. Επιδιώκοντας την ίδια τρελή προσοχή από τους πιθανούς πελάτες, ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ράμεν στην πόλη Douliu, στην κομητεία Yunlin της Ταϊβάν, σκέφτηκε μια ακόμη πιο σοκαριστική ποικιλία.

 

Έχοντας μάθει πώς να μαγειρεύει σούπα κροκόδειλου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ταϊλάνδη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Witch Cat ramen, επινόησε τη συνταγή Godzilla Ramen και άρχισε να την προωθεί στο διαδίκτυο, με μεγάλη επιτυχία, μέχρι στιγμής. Φωτογραφίες από μπολ ράμεν με πόδια κροκόδειλου να εξέχουν από αυτά εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊβάν, αλλά και στο εξωτερικό.

Τα πόδια του κροκόδειλου για το Godzilla Ramen φέρεται να προέρχονται από μια φάρμα κροκόδειλων στην Taitung, αλλά η φάρμα μπορεί να προμηθεύσει αρκετά συστατικά μόνο για μερικά μπολ ράμεν την ημέρα, οπότε το πιάτο πρέπει να παραγγέλνεται εκ των προτέρων για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα. Ένα μπολ Godzilla Ramen κοστίζει 48 δολάρια. Το εστιατόριο ζητά επίσης ένα «τέλος σπατάλης φαγητού»  για όσους παραγγέλνουν το πιάτο αποκλειστικά για φωτογραφίες, χωρίς να το τρώνε πραγματικά.

Το Godzilla Ramen έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο, αλλά τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι γενικά αρνητικά, με πολλούς ανθρώπους να κατηγορούν το Witch Car για ξεδιάντροπο μάρκετινγκ.

Ταϊβάνειδήσεις τώραεστιατόριοφαγητό