Viral|17.07.2023 10:51

Έτσι έγινε το δέρμα του κολυμβητή Ross Edgley μετά από 33 ώρες στο νερό - Έβαλε στόχο να καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ αλλά τελικά διέκοψε

Newsroom

Τις επιπτώσεις που είχε στο σώμα του, η προσπάθεια του να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης σε λίμνη, έδειξε ο κολυμβητής Ross Edgley.

 

Ο Βρετανός αθλητής είχε βάλει στόχο να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα ασταμάτητα στη λίμνη Trasimeno, κοντά στην Περούτζια, στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, αναγκάστηκε να διακόψει την προσπάθεια του μετά από 33 ώρες, 27 λεπτά  και έχοντας διανύσει 70, λόγω των καιρικών συνθηκών, που του προκάλεσαν πολλά προβλήματα - συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου νεφρικής βλάβης.

 

«Γρήγορη ενημέρωση: Ήσασταν απίστευτοι, αλλά δυστυχώς αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βάναυσες συνθήκες. Η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών. Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα, αλλά ήθελα να σας πω ευχαριστώ πολύ», έγραψε ο Edgley στο Instagram.

 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Ross Edgley επιχειρεί να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης. Το 2022 κολύμπησε γύρω από το Λοχ Νες για 59 ώρες (ή 79 χιλιόμετρα), αλλά αναγκάστηκε και πάλι να αποσυρθεί από την πρόκληση για ιατρικούς λόγους. 

κολύμπιειδήσεις τώραλίμνηαθλητής