Viral|03.08.2023 21:45

Βρετανία: Και δεύτερη αρκούδα που στέκεται όρθια σαν άνθρωπος – Τι υποστηρίζει ζωολογικός κήπος

Newsroom

Σε συνέχεια του βίντεο που έγινε viral με την αρκούδα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας να στέκεται όρθια, κάνοντας πολλούς χρήστες να υπονοούν ότι πρόκειται για άνθρωπο ντυμένο με στολή, και στη Βρετανία, ζωολογικός κήπος ισχυρίζεται ότι έχει μαλαισιανή αρκούδα με την ίδια δεξιότητα.

Συγκεκριμένα, το Paradise Wildlife Park στο Χερτφορτσάιρ ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την Kyra, σημειώνοντας ότι, «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Kyra είναι μαλαισιανή αρκούδα». Το βίντεο ακολυθεί το αντίστοιχο του ζωολογικού κήπου Hangzhou που έγινε trending topic στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο, με πρωταγωνίστρια την αρκούδα Angela.

 «Φυσική συμπεριφορά να στέκονται στα πίσω πόδια τους»

Στην ανακοίνωσή του, ο Paradise Wildlife Park σημείωσε ότι, «οι μαλαισιανές αρκούδες μπορεί να μοιάζουν με ανθρώπους όταν στέκονται όρθιες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν τη φυσική συμπεριφορά να στέκονται στα πίσω πόδια τους».

Το συγκεκριμένο είδος αρκούδας, γνωστό και ως «αρκούδα του ήλιου» ήλιου (Helarctos malayanus) κέρδισε το όνομά της από το φωτεινό χρυσό σημάδι στο στήθος της. Είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας των αρκούδων και απαντάται στα πυκνά πεδινά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

ζωολογικός κήποςΒρετανίαειδήσεις τώρααρκούδα