Viral|06.11.2023 06:15

Τυχοδιώκτης ή ήρωας; Έκλεψε 53 συσκευές iPhone την πρώτη μέρα εργασίας του σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών

Newsroom

Προ ημερών, το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται εργαζόμενος σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Μόσχα να «ξαφρίζει» δεκάδες συσκευές αλλά και θήκες iPhone.

Ο 44χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δε φαίνεται να ενοχλείται από το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και, αφού προσπαθεί ανεπιτυχώς να αλλάξει τη θέση της κάμερας που τον καταγράφει χρησιμοποιώντας μία σφουγγαρίστρα, απλώς συνεχίζει ό,τι έκανε. Αφού παίρνει 53 ολοκαίνουργια iPhone και 53.000 ρούβλια (570 δολάρια) από το ταμείο, βγαίνει από την μπροστινή πόρτα του καταστήματος σαν κύριος. Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή ήταν η πρώτη μέρα του υπαλλήλου στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, όπου προσελήφθη ως διευθυντής πωλήσεων.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Lenta ότι, ο 44χρονος, προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση εργασίας στο κατάστημα, είχε προσκομίσει πλαστά έγγραφα. Αφότου απέκτησε ένα σετ κλειδιών για το κατάστημα, μπήκε πριν οποιοσδήποτε άλλος πιάσει δουλειά, πήρε τα 53 νέα iPhone και όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και, στη συνέχεια, έφυγε για το σπίτι του στη Σεβαστούπολη.

Πούλησε δεκάδες συσκευές στο δρόμο για το σπίτι

Ο άνδρας γρήγορα ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και συνελήφθη στη Σεβαστούπολη, μιας και δεν είχε μπει καν στον κόπο να κρύψει το πρόσωπό του. Η αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει κάποια από τα κλοπιμαία που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, ωστόσο ο ίδιος ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι, στον δρόμο από τη Μόσχα προς τη Σεβαστούπολη, είχε καταφέρει να πουλήσει δεκάδες iPhone.

Σε βάρος του 44χρονου κλέφτη σχηματίστηκε δικογραφία και, ο ίδιος, έχει τεθεί υπό κράτηση. Το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εκτιμά ότι οι απώλειές του ανέρχονται σε περίπου 3 εκατομμύρια ρούβλια (32.000 δολάρια). Το μόνο σίγουρο είναι ότι, από τούδε και στο εξής, η διοίκηση της επιχείρησης θα ελέγχει πολύ πιο προσεκτικά τα διαπιστευτήρια των υποψηφίων υπαλλήλων της.

Δείτε εδώ το βίντεο

iPhoneκλοπήΜόσχαειδήσεις τώραΡωσίαυπάλληλος