Ποια Νορβηγία; Το Βόρειο Σέλας ήρθε σε Χορτιάτη και Κέρκυρα!
NewsroomΤη δυνατότητα να γίνουν μάρτυρες εντυπωσιακών εικόνων είχαν οι κάτοικοι της Κέρκυρας και του Χορτιάτη, καθώς εμφανίστηκε στον ουρανό Βόρειο Σέλας εξαιτίας της γεωμαγνητικής καταιγίδας που «χτυπά» τη Γη.
Η καταιγίδα κατηγορίας G4 είναι η πιο έντονη από το 2003 και έπειτα και όπως εξηγεί ο Αμερικανός επιστήμονας Τζον Ντολ προκλήθηκε από «ισχυρή ηλιακή έκρηξη που έγινε χθες».
Ηλιακά σωματίδια που εκτοξεύτηκαν προκαλούν διαταραχές στο μαγνητικό πεδίο της γης, με αποτέλεσμα κάποιες φορές φαινόμενα όπως η εμφάνιση βόρειου σέλαος, η επιδείνωση των επικοινωνιών υψηλών συχνοτήτων, η υπερφόρτωση των δικτύων ηλεκτροδότησης και οι ανωμαλίες στις λειτουργίες δορυφόρων.
Η καταιγίδα προκάλεσε βόρειο σέλας σε περιοχές όπου δεν είναι διόλου συνηθισμένα τέτοια φαινόμενα και ανάμεσα σε αυτές ήταν η Κέρκυρα και ο Χορτιάτης.
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και όπως είναι λογικό, ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραβά φωτογραφίες.
- Έξι νεκροί από σοκαριστική σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Βραζιλία - Μεταξύ των θυμάτων ο διάσημος τραγουδιστής Oliver Tree
- Συναγερμός στο Τέξας: Επέστρεψε το «ανθρωποφάγο» παράσιτο μετά από δεκαετίες
- 10/10 ούτε ο νικητής του «Εκατομμυριούχου»: Αν κάνεις πάνω από 8/10 στο πιο δύσκολο κουίζ του Μουντιάλ είσαι διάνοια
- Απέραντη θλίψη για τον μικρό Γιαννάκη: Έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη έξι ετών με τον καρκίνο